Voluntariat, credință și dăruire. S-au împărțit Sfintele Paști

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Sărbătoarea Învierii Domnului a deschis suflete și i-a reunit pe oameni mai mult ca niciodată. Zeci de voluntari au fost astăzi solii bisericii și au împărțit pe la casele ortodocșilor Sfintele Paști.

În plină pandemie, omenia și bunătatea sunt semne certe că Lumina Învierii stă să răsară peste o lume cufundată în deznădejde. Dacă până acum ne-am obișnuit ca în fiecare an să fim nelipsiți de la slujba Învierii, să luăm Paști și să fim prezenți în biserică negreșit, în acest an lucrurile sunt atipice, mai ales pentru o societate clădită pe fundamente pur tradiționale.

Credincioșii au înțeles gravitatea lucrurilor și semnalul de alarmă tras de către autorități și prin urmare s-au conformat regulilor. Astfel că sute de voluntari din întreaga țară au ales să fie solii trimiși în numele bisericii și să împartă pâinea sfințită. Oamenii au așteptat în liniște ca aceștia să sosească, au păstrat distanța impusă și se pregătesc sufletește pentru slujba de la miezul nopții.

Și în sectorul parohial „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița au fost echipe de voluntari, împreună cu părintele Cristian Rădulescu și ajutorul acestuia, care au oferit bucurie enoriașilor. Acțiunea umanitară s-a desfășurat pe parcursul a mai bine de 4 ore pentru ca preotul să poată ajunge în toate zonele solicitate.

STPT job 1000x200

„Ne-am străduit și noi în sectorul nostru parohial ca Sfintele Paști să ajungă în fiecare familie, pentru ca toți să se bucure atat cât se poate de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. S-au respectat toate normele în vigoare, normele ordonanțelor militare și acordul dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Română, fiecare preot sau voluntar a fost echipat cu masca de protecție și mănuși și s-a păstrat distanțarea socială. Desigur ne dorim ca aceasta distanțarea socială de acum să nu rămână și în viitor, ci dimpotrivă. Să fim apropiați chiar dacă suntem depărtați trupește, să fim apropiați sufletește.”, a declarat preotul Cristian Rădulescu.

Pentru că mai sunt doar câteva ore până la cel mai așteptat moment, iar credincioșii vor trebui să urmărească de acasă slujba de Înviere, preotul Cristian Rădulescu aduce câteva cuvinte de liniște și alinare pentru cei apropiați de biserică:

„Vom sluji singuri, doar noi preoții și cântăreții. Este ceva inedit pentru noi și nu știm cum va fi, însă purtăm în rugăciune pe toți credincioșii parohiei noastre și nu numai, pe tot poporul binecredincios de pretutindeni. Dorim tutor credincioșilor Sărbători Luminate, pline de bucurii atât cât se poate, le urăm din adâncul sufletului să fie răbdători pentru că virtutea răbdării este una care trebuie să stăpânească sufletul fiecărui creștin în aceste momente, și cu siguranță bunul Dumnezeu va rândui să ne întâlnim din nou la Sfânta Liturghie. Le dorim sănătate, răbdare și mântuirea sufletului!”.

paste

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/