Zorlențu Mare, comuna eternelor fenomene electorale

Zorlențu Mare este comuna care se face remarcată la fiecare tur de scrutin. Mereu din același motiv: votanții de pe listele suplimentare. Localitatea nu a făcut excepție nici în 6 decembrie. Peste 30% dintre cei care au votat duminică la Zorlențu Mare au fost înregistrați pe liste suplimentare.

Și la aceste alegeri, comuna Zorlențu Mare s-a clasat pe prima poziție în județ la capitolul „votanți pe liste suplimentare”. Nu mai puțin de 219 persoane au votat pe liste suplimentare, în timp ce, pe liste permanente și cu urna mobilă au votat duminică 452 de oameni.

Conform datelor parțiale, din totalul de 671 de voturi (ceea ce înseamnă o prezență de aproape 77%!), 654 au fost valabile la Senat și 657 la Camera Deputaților.

La Senat, dar și la Camera Deputaților, PNL a câștigat cu același scor: 63% din totalul voturilor valabil exprimate. Pe locul 2, la distanță mare, a fost PSD, cu 13,6% la Senat și 21,15% la Camera Deputaților. Pe locul 3 s-a clasat AUR în ambele structuri legislative, cu peste 6% la Senat și peste 4% la Camera Deputaților.

Un alt fenomen ciudat s-a întâmplat la Brebu Nou, acolo unde au fost mai mulți votanți pe liste suplimentare (46) decât prezența pe liste permanente (41). Este o altă localitate în care PNL a câștigat detașat atât la Senat, cât și la Camera Deputaților și unde Alianța USR-PLUS s-a clasat chiar peste PSD.

Sursa foto: alegeri locale 27 septembrie 2020