Zona radioactivă din Timișoara rămâne securizată

contaminare radioactiva timisoara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Specialiștii continuă analizarea probelor în cazul curții contaminate cu substanțe radioactive din Timișoara. Zona este în continuare securizată.

Urmează să se realizeze decontaminarea de specialitate a perimetrului. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

„Au fost prelevate probe din zona contaminată în vederea efectuării unei expertize, cercetările în dosarul penal privitor la infracțiunea de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, fiind efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș”, a transmis IPJ Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Vă amintim că, miercuri, echipajul CBRN din cadrul ISU Banat au fost chemați în curtea Institutului de Igienă a Radiațiilor din cadrul DSP Timiș, de pe bbulevardul Victor Babeș pentru că s-au înregistrat scurgeri de substanțe radioactive.

Pompierii au intervenit imediat și au securizat zona. Au transmis că nicio persoană nu a fost contaminată și nici nu există risc pentru populație.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/