„Zona Oraviţa este cea mai vulnerabilă zonă a PNL-ului”. Primarul Ursu pleacă în cursa electorală din pole-position

În bătălia care se va da pentru câștigarea celei mai mari primării din zona Văii Carașului, unul dintre edilii liberali din Caraș-Severin îl vede plecând în competiţie cu un anumit avantaj pe actualul șef al administrației publice locale orăvițene, Dumitru Ursu, și asta nu pentru că nu ar avea încredere în varianta aleasă de PNL: Doru Novăcescu, ci din cauză că, în decursul anilor, orașul condus de Ursu s-a dovedit a avea un electorat capricios, fapt care transformă misiunea PNL-ului de a pune stăpânire pe Oravița într-o misiune dacă nu imposibilă, cel puțin destul de grea.

Deși nu deține informații cu privire la transferurile unor nume grele dinspre PSD spre PNL, mai ales despre un posibil transfer al primarului Ursu în tabăra liberală, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean, rămâne cu picioarele pe pământ atunci când vine vorba despre câștigarea Primăriei Oravița de către formațiunea politică din care provine: Partidul Național Liberal.

„Nu știu, nu am auzit despre venirea lui Dumitru Ursu la PNL. Referitor la zona Oravița, sub aspectul situației politice în județ, pot spune că este cea mai vulnerabilă zonă a PNL-ului. Asta nu trebuie să o spun eu pentru că se vede cu ochiul liber. Este o zonă greu de accesat. Acolo văd multe capricii. În ciuda faptului că Doru Novăcescu, din câte am înțeles, este varianta agreată de PNL pentru primăria Oravița, așa cum am mai spus, Ursu are niște atuuri, mai ales că acum a mișcat și el. În plus, la alegerile locale, întotdeauna, lucrurile sunt diferite de ceea ce-nseamnă alegerile prezidențiale, europarlamentare sau parlamentare. Aici, calculele se fac privind persoana și tipicul pe care îl vrea electoratul sau modelul de candidat. În cazul lui Ursu, sigur că are un nucleu cu care pleacă la drum., a ținut să scoată în evidență Orăvicean.

În cazul în care totuşi surprizele s-ar putea ține lanț în privința formațiunii politice pe care o va alege actualul primar al Oraviței pentru câștigarea unui nou mandat, Nicolae Orăvicean dă de înțeles că orice e posibil în ultima perioadă, în special pentru că, acum, nu se mai ține cont de doctrină, ideologie etc.

„Nu știu din partea cărui partid va candida, dar bănuiesc că sub sigla PSD-ului. În orice caz, Dumitru Ursu n-are vreo tradiție social-democrată, dar, în general, lucrurile se întrepătrund. Prea puțin mai funcționează chestiunile de doctrină, de ideologie, chestiunile de programe precise.”, a completat șeful administrației publice locale din Berliște.