Adrian Orza va fi susţinut de Partidul Republican pentru funcţia de primar al Timişoarei

Adrian Orza va fi susţinut de Partidul Republican, cea mai nouă formaţiune politică din România, pentru funcţia de primar al Timişoarei. Alexandru Coita, peşedintele partidului, a făcut astăzi anunţul şi a expus motivele pentru care  avut această opţiune.

Atât Coita, cât şi deputatul Marian Cucşa, secretarul general al Partidului Republican, consideră că Orza este cea mai bună alegere pentru Timişoara şi singurul candidat care îi poate pune probleme serioase actualului primar, Nicolae Robu. Orza a fost viceprimar al Timişoarei, perioadă în care s-au pus bazele unor proiecte importante pentru oraş şi acum este consilier local.

„Gândul cu care am venit la Timişoara este acela de a susţine cel mai bun candidat pentru Primăria acestui oraş. Timişoara trebuie să obţină mai mult, Timişoara merită mai mult, mai ales că ne apropiem cu paşi repezi de momentul în care Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană. Până când se va întâmpla acest lucru noi sperăm ca acest oraş minunat să fie la cel mai înalt nivel şi să fie un punct de reper pentru toată România. Am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie este ca Timişoara să aibă un adevărat profesionist în fruntea ei, un om care a dovedit că este în stare să administreze un oraş de talie europeană, un om care este timişorean, crescut în Timişoara şi toată viaţa lui şi-a dedicat-o acestui oraş. Este vorba despre Adrian Orza. Credem cu convingere că este cel mai bun candidat la Primăria Timişoara, că este om care luptă pentru Timişoara şi pentru timişoreni, că este capabil să facă administraţie, nu politică la cel mai înalt nivel, să construiască proiecte, să aducă oameni împreună şi să facă echipă, pentru ca Timişoara să devină «fruncea» ţării şi a Europei. Îi mulţumim că a acceptat susţinerea noastră şi că a înţeles importanţa de a face echipă şi de a colabora cu o echipă de oameni tineri, curajoşi şi dornici să ducă Timişoara la nivelul următor şi să facă din Timişoara oraşul pe care cetăţenii îl merită cu adevărat”, a precizat Alexandru Coita, preşedintele Partidului Republican.

Marian Cucşa a vorbit despre reuşitele lui Orza din perioada în care a fost viceprimar, despre vasta sa experienţă în administraţie şi a concluzionat că acesta este singurul candidat care poate să facă lucruri concrete pentru oraş.

„Îl cunosc pe Adrian Orza de mulţi ani şi administraţia în care acesta a fost viceprimar a lăsat o moştenire grea pentru Nicolae Robu. Toate proiectele de infrastructură şi dezvoltare pe care le-a implementat Nicolae Robu în primul mandat au fost obţinute prin fonduri europene de administraţia condusă de Adrian Orza. Podul Michelangelo este un proiect finanţat în perioada lui Adrian Orza, dar realizat în timpul mandatului lui Nicolae Robu. Aşadar, Timişoara nu-şi mai permite experimente nefericite cum s-a întâmplat cu Nicolae Robu şi are nevoie de un administrator al oraşului care a demonstrat că poate să facă lucruri concrete pentru oraş. Acel om este Adrian Orza”, a punctat Marian Cucşa.