„Domnul Dunca a demonstrat că e foarte bun manager în mediul privat și nu cred că trebuie să fii un mare politician ca să poți conduce un județ”

Candidatura afaceristului timișorean Romeo Dunca (PNL) pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin nu contenește să reprezinte un subiect de discuție pentru celelalte partide politice. Dacă o parte dintre politicieni îl consideră pe Dunca drept gafa PNL-ului sau „personalitate de import”, întrucât liberalii nu au optat pentru un candidat din județ, alții îl ironizează și îi consideră pe Ioan Popa, primarul Reșiței, și pe Marcel Vela, șeful M.A.I., bonele antreprenorului angrenat în viitoarea luptă electorală. Totuși, există voci care îl apreciază pe timișorean pentru succesul în afaceri, vechimea în politică fiind nesemnificativă astfel în ocuparea celui mai râvnit fotoliu din Caraș-Severin.

„Dacă acum patru ani cu un pic peste 20 de primari am pierdut CJ-ul la câteva sute de voturi, plus câteva mii de voturi anulate, mă gândesc că acum vom câștiga Consiliul Județean fără nicio problemă. Referitor la domnul Dunca, acesta a demonstrat că e foarte bun manager în mediul privat și nu cred că trebuie să fii un mare politician ca să poți conduce un județ. Din mediul de afaceri am plecat și eu, și primarul Reșiței și iată că am făcut treabă și în administrație. Deci, nu văd care ar fi problema aici.”, a ținut să atragă atenția primarul comunei Răcășdia, liberalul Mirco Ilie Lechici.

Deși convins că un președinte de Consiliu Județean pleacă în lupta pentru încă un mandat cu un anumit avantaj, edilul-șef de pe Valea Carașului nu înțelege de ce atâta deranj în faptul că un candidat este susținut de propria echipă, acest lucru reprezentând o normalitate, nicidecum ceva ieșit din comun, Lechici referindu-se în acest caz la răutățile create în spațiul public pe motiv că Dunca este aproape mereu însoțit de șeful celei mai mari administrații publice locale din județ, dar și de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care este și liderul liberalilor cărășeni:

„Orice primar în funcție sau președinte de Consiliul Județean pleacă în următoarea bătălie cu un avantaj. Faptul că domnul Ioan Popa, dar și ministrul Vela apar alături de Romeo Dunca reprezintă o normalitate. Indiferent că era domnul Dunca sau altul, tot trebuiau să sprijine candidatul PNL-ului. Din punctul meu de vedere e ceva normal acest lucru”.