Zona Iagodăriei – viitorul cartier al oraşului Moldova Nouă

Politicienii de la malul Dunării au hotărât în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local ca zona Iagodăriei să înceapă să aducă plus valoare comunității. Drept urmare, cele 47 de loturi provenite din dezmembrarea unor terenuri aparținând domeniului privat al orașului Moldova Nouă vor fi destinate tuturor celor care doresc să-și construiască o casă aici.

În viitorul apropiat, atât tinerii, cât și cei interesați să locuiască departe de zgomotul și de aglomerația urbană vor putea obține un teren din partea primăriei pentru a-și ridica o casă. Inițiativa creării unui nou cartier în orașul de la Dunăre îi aparține primarului Adrian Torma, această decizie urmând să aducă beneficii atât administrației publice locale pe care o conduce, cât și beneficiarilor acestor terenuri.

Actualmente, zona Iagodăriei nu aduce deloc plus valoare comunității. În zona viitorului teren de sport am creat un nou cartier, unde vom lotiza aproximativ 47 de locuri pentru construcția de case individuale, case de locuit., a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Cele 47 de loturi, unele cu o suprafață de 300 de metri pătrați, altele ajungând chiar și la 500 de metri pătrați, vor putea fi atribuite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani sau vândute persoanelor interesate.

În plus, primarul Torma aduce în discuție și un teren de 700 de metri pătrați, loc în care ar urma să fie construit un spațiu de joacă pentru copiii care vor popula cartierul.