Contextul epidemiologic, deși a reușit să-și pună serios amprenta atât pe segmentul sanitar, cât mai ales pe cel economic, a reprezentat oportunitatea perfectă pentru a reechilibra lucrurile în privința petrecerii concediilor în țară, spre deosebire de valul ascendent înregistrat până spre finele lui 2019, când în topul preferințelor românilor erau destinațiile în afara granițelor. S-a întâmplat și în comuna Gârnic.
Până când noul coronavirus a reușit să-și facă apariția și în rândul localnicilor conduși de Nicolae Tismănariu (începutul lunii octombrie), relaxarea măsurilor impuse de autorități a făcut ca fabuloasele obiective de pe raza comunității să poată fi vizitate de un număr considerabil de turiști, previziunile în acest sens ale edilului-șef adeverindu-se în totalitate, în sensul că oamenii au optat să petreacă câteva zile libere în acele zone mai puțin afectate de Sars-Cov-2.
„Așa cum spuneam în urmă cu câteva luni, oamenii au optat pentru turismul rural, în special pentru zonele unde noul coronavirus nu a reușit să ajungă. Fluxul turiștilor din țară a fost unul considerabil, însă, spre deosebire de anul 2019, pandemia a fost cea care a stat în calea turiștilor străini de a ne călca pragul. Totodată, spre deosebire de alți ani, vizitatorii nu au petrecut mai mult de două zile în cadrul UAT-ului, asta în condițiile în care nimeni nu pleca de aici mai repede de o săptămână. Sperăm ca anul viitor să ne putem bucura mult mai mult de oaspeți, însă acest lucru poate deveni o realitate doar dacă puterea de răspândire a temutului virus va scădea considerabil. Referitor la petrecerea sărbătorilor de iarnă în zonă, putem spune că am avut ceva turiști, nu însă și la casele oamenilor, cum se-ntâmpla altă dată. Nimeni nu vrea să riște. E mai bine așa până când situația devine propice pe acest segment.”, a subliniat, pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.