Zoltan Nemeth, oficial noul prefect de Timiș. Cristian Gâfu, reconfirmat în Caraș-Severin

Avocatul Zoltan Nemeth este oficial prefect de Timiș. Numirea sa a fost publicată în Monitorul Oficial, iar ceremonia de învestitură ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi. Tot miercuri a fost publicată în MO și reconfirmarea în funcție a prefectului de Caraș-Severin, Cristian Gâfu. 

Nemeth are 34 de ani și este de profesie avocat. Este membru USR din 2016, vicepreședinte USR Timiș și ocupa funcția de consilier județean.

Pentru județul Timiș, marți a fost numit în funcția de subprefect avocatul Andrei Molnar, din partea UDMR. Deocamdată nu a fost publicată în MO această numire. Cei de la PNL îl susțin pentru cea de-a doua poziție de subprefect pe fostul deputat Ovidiu Drăgănescu.

leader board 728 x 90 px

Oficial a fost eliberat, miercuri, din funcția de subprefect Mircea Băcală. El a fost numit, prin mobilitate, în funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Băcală este înalt funcționar public, în cărți pentru viitoarea poziție de secretar general al instituției prefectului.

„El este înalt funcționar public, poate să ajungă în această poziție, dar nu am discutat niciun alt aspect privitor la acest subiect. Dacă va îndeplini condițiile legale are această posibilitate ca orice altă persoană care îndeplinește condițiile legale.”, a explicat Zoltan Nemeth despre Mircea Băcală, la începutul acestei săptămâni.

Astăzi a fost eliberat din funcție și subprefectul de Caraș-Severin, Anton Paulescu. Unul dintre cele două locuri va fi ocupat de mâine de Andrei Plujar (USR). Potrivit UDMR Caraș-Severin, cea de-a doua funcție de subprefect ar urma să îi revină lui Atila Kun.