Fritz: „Carantinarea Timișoarei, o soluție fezabilă doar dacă am carantina tot județul.” Cum îi răspunde Alin Nica?

Primarul Timișoarei declară că nu este exclusă carantinarea orașului de pe Bega având în vedere rata de infectare în creștere, însă consideră că măsura ar fi eficientă dacă s-ar aplica restricții suplimentare în întreg județul Timiș. La rândul său, președintele CJ Timiș, Alin Nica, spune că sigur nu ia în considerare o astfel de variantă. 

Dominic Fritz a transmis un apel timișorenilor pentru respectarea regulilor impuse de pandemie, după ce rata de infectare transmisă oficial de DSP Timiș a ajuns la 7,25.

„Eu știu că e vreme bună afară și avem acest sentiment că după un an de pandemie merităm din nou libertate. Suntem într-o situație care este cea mai serioasă de când a început pandemia. De mâine vom deschide din nou la Spitalul ASCAR o secție de Covid. Situația este extrem de gravă. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri la ATI în tot județul Timiș, în unele locuri nu mai sunt locuri nici la non-ATI și din ce îmi spun doctorii, din păcate, pacienții sunt din ce în ce mai tineri, iar formele sunt din ce în ce mai grave. Presupunerea este că această tulpină britanică, care este mai contagioasă, este în plină răspândire și la noi în vestul țării și asta mă îngrijorează destul de mult.”, a declarat primarul Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Fritz a spus, în context, că există posibilitatea carantinării Timișoarei.

„Eu cred că așa cum e făcută acum carantinarea nu ar avea efecte așa cum ne dorim. Eu nu cred că, carantinarea Timișoarei momentan e o soluție fezabilă, decât dacă am carantina tot județul Timiș și dacă această carantină ar avea ca urmeare niște controale destul de dure. Eu cred că încă avem o cale să evităm o carantinare cu toate consecințele aferente, dar fac un apel la toți timișorenii să înțeleagă această situație gravă.”, a mai spus Fritz.

La rândul său, Alin Nica, președintele CJ Timiș, i-a replicat:

„Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare.”, a spus Alin Nica.

Liderul CJ Timiș a adresat un apel, de această dată, autorităților.

„Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia. Facem eforturi susținute pentru gestionarea pandemiei și cooperăm interinstituțional, dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populației este vital în astfel de situații. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate și împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară.”, a mai spus Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Dumbrăvița și Șandra rămân carantină încă o săptămână. Dudeștii Vechi intră în carantină pentru 14 zile