Zoltan Nemeth, despre carantinarea Timișoarei: „Mi-aș dori ca această decizie să nu fie una politică, ci bazată pe date concrete, științifice și dacă este chiar necesară”

Noul prefect de Timiș a declarat după ceremonia de învestitură în funcție că principalul obiectiv al instituției pe care o conduce este gestionarea pandemiei de Covid-19 și susținerea unor măsuri care să aibă un impact real în combaterea răspândirii noului virus. 

„Principalul obiectiv al noii echipe executive, alături de celelalte instituții și autorități implicate va fi gestionarea pandemiei de Covid-19. (…) Ultimul lucru pe care ni-l doream ca odată cu preluarea acestor poziții să discutăm despre eventualitatea carantinării municipiului Timișoara. În orice caz, o astfel de măsură nu este luată de prefect sau subprefect și este luată, dacă va fi cazul, de Comitet, care este compus din 40 de persoane. Doar împreună, printr-un efort comun putem evita luarea acestei decizii. Scopul mesajului este de conștientizare a populației asupra faptului că putem evita această carantinare, neavând un scop de a panica populația cu privire la o eventuală măsură de carantinare.”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

Cu privire la opinia sa despre impunerea unor măsuri restrictive suplimentare, având în vedere rata de infectare în Timișoara, Zoltan Nemeth a declarat că: „Urmează să primesc toate datele necesare. Am solicitat DSP să primesc o situație cu privire la evoluția acestei pandemii în Timiș raportat și la perioada din noiembrie 2020 când am avut un vârf al numărului de cazuri în Timișoara raportate zilnic. (…) Mi-aș dori ca această decizie de carantinare să nu fie una politică, ci bazată pe date concrete și științifice, dacă este chiar necesară și este ultima măsură luată înainte de a încerca tot restul măsurilor.”

leader board 728 x 90 px

Zoltan Nemeth a fost învestit în funcție joi după-amiază, la fel și subprefectul UDMR de Timiș, Andrei Molnar. Echipa de la prefectură va fi completă după ce va fi numit și cel de-al doilea subprefect, din partea PNL, dar și secretarul general, funcție ce urmează să fie ocupată de un înalt funcționar public.