CJ Timiș își propune să demareze procedurile necesare obținerii conectării zonelor Deta și Sânnicolau Mare la rețeaua de transport a gazelor naturale

Administrația județeană lucrează la un parteneriat între Consiliul Județean Timiș și Transgaz prin care își propune să stimuleze racordarea localităților din județ la rețelele de distribuție a gazelor naturale. Zonele Deta și Sânnicolau Mare sunt primele pe listă, urmează cea a Făgetului, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica. 

„Din nefericire, în prezent, România se situează la coada clasamentului european, doar una din trei gospodării fiind racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Tocmai pentru a remedia această problemă la nivelul județului Timiș, alături de echipa de CJT lucrez la un parteneriat între CJT și Transgaz și prin care ne propunem să stimulăm racordarea localităților la rețelele de distribuție a gazelor naturale.”, a transmis Alin Nica.

Potrivit președintelui CJ Timiș, cele cinci asociații de dezvoltare intercomunitară vor fi sprijinite să acceseze și să implementeze proiectele al căror rol este să sporească eficiența energetică, cu păstrarea celor mai mici costuri.

leader board 728 x 90 px

„Pentru următoarele luni ne propunem să demarăm toate procedurile necesare obținerii conectării zonelor Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă. Timișul beneficiază și de prezența conductei BRUA, care cu siguranță poate dinamiza conectarea localităților la sistemul de transport național al gazelor naturale, creând astfel perspectiva exploatării gazelor din Marea Neagră în interesul comunităților noastre.”, a mai spus Nica.

CITEȘTE ȘI: Alimentarea cu gaz în zona Deta, o problemă cu ecou care și-a găsit rezolvare