Primăriile din Țara Făgetului, în stare de urgență! Operatorul care colectează deșeurile a renunțat la contract!

Primarii din Țara Făgetului s-au reunit pentru a găsi cele mai bune soluții la delicata problemă a ridicării gunoaielor din gospodării, deoarece societatea Brai-Cata a renunțat la contractul de colectare a deșeurilor din zona 4 Făget.

Astfel, în urma consultărilor dintre primării, reprezentanții Consiliului Județean Timiș și Prefectura Timiș, s-a luat hotărârea de a se declara stare de urgență la nivelul unităților administrativ-teritoriale afectate. Această măsură permite administrațiilor locale să încheie contracte cu operatori de salubrizare pană la finalizarea procedurilor, pentru adjudecarea prin licitație a gestiunii serviciilor de salubrizare unui singur operator pentru zona 4 Făget.

„Momentan, singura soluție fezabilă pentru deblocarea situației a fost declararea stării de urgență, deoarece acest mecanism îți permite să semnezi un contract cu un alt operator în tot acest interval de timp, pană la finalizarea procedurilor privind atribuirea zonei 4 Făget unui alt operator de salubrizare. Fără această posibilitate, întreaga zonă ar fi intrat într-un blocaj privind colectarea deșeurilor. Suntem într-o situație delicată în special din cauza nerentabilității economice a zonei, fiind vorba despre o suprafață destul de mare și un număr relativ mic de locuitori. Făgetul, poate fi atractiv, însă situația se schimbă atunci când vorbim despre comunele din jurul Făgetului. Considerăm că trebuie să acționăm unitar și să încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru întreaga zonă.

leader board 728 x 90 px

Totodată, dorim să facem un apel către locuitorii întregii zone să conștientizeze gravitatea situației și să continue să achite taxa de salubritate la primării, deoarece în momentul de față, pe durata stării de urgență, aceste cheltuieli sunt suportate din bugetele primăriilor.”, ne-au transmis primarii localităților afectate, prin vocea lui Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Zona 4 are în componență orașul Făget și comunele Bethausen, Bârna, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Margina, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Pietroasa, Tomești și Traian Vuia.