Riscă încă peste 10 ani de închisoare!

După ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare în urmă cu câteva luni, contrabandistul Zlatco Costici, din Clisura Dunării, continua să facă ilegalităţi. Şi nu oriunde, ci chiar în puşcărie. Şapte kilograme de droguri au fost aduse în ţară.

Zlatco Costici, contrabandistul care a primit cinci ani de puşcărie în dosarul grupării de contrabandă condusă de Omer Radovancovici, fostul primar al comunei Pojejena, a fost prins coordonând, prin telefon, o reţea sârbo-română de trafic de droguri. În urma unei operaţiuni DIICOT, şapte membri ai grupării au fost puşi sub acuzare, printre aceştia aflându-se şi iubita liderului, care ţinea legătura cu furnizorul sârb de cannabis.

Potrivit pressalert.ro, după ce cărăuşii aduceau drogurile în ţară, acestea erau vândute altor distribuitori, care o plasau pe piaţă. Marfa era cumpărată cu 2.000 de euro şi revândută cu aproape 10.000 de euro kilogramul. Până acum, poliţiştii de la Crimă Organizată au adunat probe din care rezultă traficarea a şapte kilograme de droguri. Ultimul kilogram adus în România a fost descoperit într-o garsonieră, în urma unei percheziţii, cărăuş fiind chiar fratele prietenei liderului grupării.

retea droguri  retea droguri 3

1000x100 casa brutarului

Se pare că 12 persoane au fost ridicate pentru audieri, şapte dintre ele fiind reţinute. Ultimul care a picat a fost sârbul, furnizorul drogurilor, acesta fiind prins când a venit în Timişoara să-şi ia banii pentru marfă. Acuzaţi de trafic internaţional de droguri, suspecţii riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Foto: www.facebook.com / www.pressalert.ro