Dosare muşamalizate la cererea interlopilor din Dealul Crucii?!

explo 1000x200

Fotografiile compromiţătoare în care apare comisarul-şef Cornel Băjău au provocat un adevărat cutremur în Poliţia din Caraş-Severin şi din întreaga ţară şi acesta este doar începutul, pentru că lucruri şi mai grave încep să iasă la iveală.

Ocsi Komnyes Şafar şi-a făcut de cap ani la rând, bucurându-se de protecţia oamenilor legii. După cum par să demonstreze fotografiile descoperite într-unul din calculatoarele interlopului, relaţiile acestuia mergeau până la cel mai înalt nivel, la şeful Poliţiei Municipiului Reşiţa. Ocsi e cunoscut ca fiind omul care face legea în Dealul Crucii, cartier în care are şi un bar. Aici s-ar fi ţinut petreceri de pomină cu alcool de contrabandă şi prostituate, la care ar fi luat parte şi Cornel Băjău cu subalternii săi de la Poliţia Reşiţa.

Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, a precizat că, ,,urmare a apariţiei unor noi elemente privind comportamentul necorespunzător în societate al ofiţerului, conducerea IPJ Caraş-Severin a dispus declanşarea unei noi cercetări prealabile”. Cu alte cuvinte, încep să iasă la iveală şi alte lucruri care nu-l pun deloc într-o postură favorabilă pe comisarul-şef Băjău. Anumite surse au declarat pentru expressdebanat.ro că este foarte posibil ca mai multe dosare, uitate intenţionat prin sertare sau soluţionate cu propunere de neîncepere a urmăririi penale, să fie redeschise. Şi asta pentru că există indicii potrivit cărora influenţa pe care temutul Ocsi ar avea-o asupra fostului de acum şef al Poliţiei Reşiţa ar fi dus la muşamalizarea unor cazuri deosebit de grave. Inclusiv arestările târzii din Dealul Crucii sunt puse pe seama acestor legături scandaloase dintre interlopi şi oamenii legii. Poliţiştii au fost solicitaţi în mai multe rânduri să intervină la scandalurile violente din cartierul respectiv, dar de cele mai multe ori au plecat cu mâna goală, în ciuda faptului că se folosiseră săbii, topoare, bâte şi chiar arme de foc. În 25 aprilie, Ocsi şi alte persoane din familia şi anturajul său au fost reţinute, cu ocazia percheziţiilor, în barul său fiind găsite zeci de sticle cu băuturi fine de contrabandă.

„În urma intervenţiilor poliţiştilor din 19 respectiv 20 aprilie, la scandalurile sesizate în această zonă, au fost întocmite mai multe dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, distrugere, precum şi pentru încălcări ale altor acte normative. Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigarea Fraudelor, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, Poliţia Municipiului Reşiţa, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, echipă condusă de comisarul-şef Mihai Moatăr, adjunctul şefului inspectoratului pe linie judiciară, au efectuat percheziţii domiciliare în baza mandatelor emise de Judecătoria Reşiţa. Scopul acestor percheziţii l-a reprezentat identificarea unor mijloace de probă care să fie folosite în procesul activităţilor de documentare a activităţii infracţionale a învinuiţilor”, a precizat reprezentantul IPJ. În prezent, Ocsi şi alte cinci persoane sunt judecate pentru ultraj şi alte infracţiuni, în stare de arest preventiv.

Până când Inspectoratul General de Poliţie şi ministrul Radu Stroe vor anunţa o decizie definitivă în ceea ce-l priveşte pe comisarul-şef Băjău, acesta a fost repartizat la Biroul de Investigare a Fraudelor din Caransebeş.

banner 970 x 250