Ar putea fi puşi în libertate!

Tribunalul Caraş-Severin va decide astăzi dacă Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban, cei doi comisari ai Gărzii Financiare din Caraş-Severin prinşi în flagrant luând mită, vor fi judecaţi în stare de arest preventiv sau de libertate.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celor doi inculpaţi. La Tribunalul Caraş-Severin are loc astăzi primul termen al procesului în care Zeicu şi Doban sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de luare de mită. Magistraţii vor pune în discuţie doar oportunitatea menţinerii măsurilor preventive.

,,În cursul lunii noiembrie 2012 şi la data de 29 mai 2013, inculpaţii Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare Caraş-Severin, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, reprezentant al unei societăţi comerciale, suma totală de 1.600 lei. Banii au fost primiţi de cei doi inculpaţi cu titlu de mită pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privitoare la activităţile de control ale societăţii comerciale administrate de către persoana denunţătoare, respectiv pentru a asigura personal o protecţie constantă acelei societăți, în sensul că cei doi comisari au simulat activităţi de control şi au întocmit înscrisuri constatatoare cu un conţinut nereal, pentru a împiedica efectuarea ulterioară de alte controale, ce ar fi putut fi exercitate de alţi comisari din Garda Financiară Caraş – Severin. La data de 29 mai 2013, Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în scopul descris mai sus, au primit de la persoana denunţătoare suma de 1.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, a precizat DNA. Zeicu şi Doban se află în arest din data de 30 mai.

foto: pressalert.ro