Ziua Mondială a Turismului la Băile Herculane

În stațiunea Băile Herculane, Ziua mondială a turismului marcată la 27 septembrie, este sărbătorită în acest an cu dublă rezonanță.

În primul rând este marcată încheierea sezonului de vară și începutul sezonului de cură balneară. Tot la 27 septembrie se împlinesc 125 de ani de când s-au aflat în orașul stațiune, ilustre figuri ale istoriei: Franz Iosef – împăratul Austriei,  regelui României – Carol I și regele Serbiei – Alexander I. Cei trei suverani s-au întâlnit în această zi cu rezonanță a anului 1896 la Băile Herculane pentru a sărbători inaugurarea canalului navigabil de la Porțile de Fier.

Autoritățile locale, Primăria din Băile Herculane, profită de aceste coincidențe ale trecutului și organizează un moment evocator, luni, 27 septembrie de la ora 17.30, în sala de evenimente a Cazinoului aflată pe terasa din Parcul Central, locul în care în urmă cu 125 de ani se organiza cina festivă cu ocazia întâlnirii celor 3 suverani.

expresb 1000x100

Astfel, în acest cadrul va vorbi istoricul Dorin Bălteanu, promotor al turismului cultural și autor al trilogiei „Herculane-arc peste timp. Turism și istorie la Băile Herculane” iar atmosfera de sărbătoare va fi întregită prin concertul Cvartetului Classica din Timișoara.

1000 x 200 gif