Florin Cîțu: Penalități financiare pentru medicii și profesorii care nu se vaccinează!

2021 09 25 09 06 13

În România, mai puțin de jumătate dintre cadrele profesorale și medicale s-au vaccinat. Florin Cîțu vorbește despre penalizări!

 „Oamenii se uită la medicii care nu se vaccinează și gândesc că poate e ceva. Atunci este important ca medicii să fie un exemplu. (…) Am încercat să le arătăm românilor că este singura soluție să trecem pandemia. Facem mai mult dacă este nevoie, dar atunci când 40% dintre medici nu sunt vaccinați și 40% dintre profesori, acele categorii profesionale la care oamenii se uită pentru exemplu, mesajul este complicat”, a spus premierul Cîțu, sâmbătă seara, la Antena 3.

Acesta spune că un român care merge la spital trebuie să se testeze pentru a nu îmbolnăvi și pe altcineva în spital. În acest context, premierul spune că i se pare normal ca și cadrul medical care tratează pacienți să fie supus aceleiași reguli.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care vor refuza să își plătească testele și să se vaccineze, Cîțu a spus că există discuții pentru a fi luate măsuri.

„Am văzut în Europa că sunt țări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă. Eu cred că asta cu desfăcutul contractului de muncă în România pentru medici este puțin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă. S-ar putea să fie penalități financiare pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viața pacienților și nu este normal așa ceva, mai ales că sunt cadre medicale. Și în sistemul educațional (la fel – n..r)”, a mai spus președintele PNL.