Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată și în județul Caraș-Severin!

po 1000x100px (3)

Evenimentul a ajuns la a III-a ediție, fiind organizat de Lili Gherle, inițiatoarea campaniei „Un strop de sânge pentru un copil”. Acțiunea a avut loc pe Muntele Semenic, la Cabana Andra, locul nefiind ales întâmplător.

Proprietarul cabanei, Dorin Soare, este un susținător al campaniilor de donare de sânge și, implicit, un donator direct. Au fost prezenți donatori din județul Caraș-Severin, donatori din județul Argeș, medici și asistente de la  Centrul de Transfuzie Reșița, reprezentanți ai Universității „Eftimie Murgu”, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Semenic” și ai Institutului Național de Boli Infecțioase, prin prof. dr. Matei Bals.

„Le mulțumesc tuturor celor care au dat dovadă de solidaritate la acest eveniment. Pot spune că am fost plăcut surprinsă de ajutorul primit din partea lor, fiecare contribuind cu ceva pentru buna desfășurare a evenimentului. Fiecare donator a primit o diplomă de recunoștință, care sper să rămână un simbol viu pentru dragostea lor față de suferinzii din spitale. A fost, este și cu siguranță mereu va fi nevoie de fluidul vital: sângele. De asemenea, le mulțumesc și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc. Printre aceștia se regăsesc primarul localității Văliug, Sorin Blaga, SC YSL Lussy SRL Bozovici, SC Dușan și Fiul SRL Reșița, SC Scara Gold Shols SRL Reșița, Cabana Andra Semenic, Asociația Lauras Anina și, nu în ultimul rând, presei cărășene, care mi-a fost mereu alături. Donatorilor le urez La mulți ani!, a declarat Lili Gherle, organizatorul evenimentului.

banner 1000 x 100 hd

După premiere și discuții în ceea ce privește lupta de a aduce cât mai mulți donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină, cei prezenți s-au bucurat de aerul de munte lângă un foc generos de tabără, unde Laurențiu Radu a întreținut atmosfera pe acorduri de chitară.

03 britannia 1000 x 100 gif