Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare, sărbătorită la CRAFT!

picnic iulius1000x100

Risipa alimentară, un punct fierbinte de pe ordinea de zi globală. Instituțiile trag semnale de alarmă îngrijorătoare.

Instituția Prefectului Județul Timiș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de 29 septembrie, de Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare, un amplu eveniment de informare și conștientizare a consumatorilor locali asupra efectelor majore, semnificative și pe termen lung, ale risipei alimentare.

Scopul evenimentului este de a încuraja derularea de acțiuni de prevenire și diminuare a risipei de alimente și de încurajare a donării produselor cu termen de expirare apropiat unităților din județul Timiș care au nevoie de susținere în acest sens.

leader board 728 x 90 px

Acțiunea se înscrie într-o mai amplă campanie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, destinată creșterii gradului de conștientizare a cetățenilor asupra gravității dimensiunilor pe care le capătă fenomenul risipei alimentare, ca provocare majoră a societății moderne. Dezbaterea este programată pentru marți, 29 septembrie 2020, cu începere de la ora 11.30, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bdul. Eroilor de la Tisa, nr. 22.