FOTO. Arta se reinventează în inima Pieței 700 din Timișoara

Kunshthalle Bega îi invită pe pasionații de artă să redescopere „Sensul sculpturii” prin câteva instalații speciale. Expoziția va putea fi vizitată timp de o lună, de astăzi până în 24 octombrie, în galeria din Piața 700 din Timișoara.

Ineditul expoziției constă tocmai în felul în care arta a fost reinventată prin ieșirea din tiparele clasice de constituire a artei. „«Sensul sculpturii» este o expoziție despre sculptura contemporană din România, care construiește, reconstruiește și deconstruiește câteva dintre miturile sculpturii”, au transmis organizatorii.

În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrări realizate de Apor – Nimbert Ambrus, Rudolf Bone, Norbert Costin, Teodor Graur, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alexandru Mirutziu, Vlad Nancă, Mihai Olos, Alexandra Pirici, Bogdan Rața, Cristian Răduță, Mircea Spătaru, Patricia Teodorescu, Napoleon Tiron și Casandra Vidrighin. Curator este Liviana Dan.

leader board 728 x 90 px

Organizatorii au pregătit și un moment teatral – o interpretare modernă a unei drame despre personalitatea umană, cu frământări și frustrări. Alex Mirutziu va pune în scenă, între orele 19-20.30, performance-ul Towords existing a flod.

Kunsthalle Bega este un proiect al Fundației Calina, inițiat în 2019 de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața, care au propus un spațiu alternativ dedicat artei contemporane.

Expoziția debutează astăzi la ora 18 și este deschisă până la ora 21, iar pe parcursul lunii va avea program de vizitare de marți până sâmbătă, între orele 12-18. Intrarea la eveniment este liberă. Accesul se va face potrivit normelor sanitare impuse la nivel național.