Ziua Europei va fi marcată cum se cuvine la Timișoara: cu ceremoniale militare, religioase, dar și cu spectacole, muzică populară și cu un super-concert Kadebostany

1000x100 (5)

Ziua Europei, 9 mai, va fi celebrată în capitala Banatului cu mai multe manifestații, pentru toate gusturile. Evenimentele vor începe la prânz, în Piața Libertății, cu ceremonialul militar și religios, iar totul se va termina seara, cu ocazia concertului susținut de celebra trupă Kadebostany.

Ziua Europei se suprapune cu Ziua Independenței de Stat a României, proclamată la data de 1877, în timpul domniei lui Carol I. De aceea, de la ora 12, în Piața Libertății, manifestațiile vor fi deschise cu ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei. Cu această ocazie, se va semna statutul reînnoit al Asociației „Corpul Consular Timișoara” de către membrii Asociației și autoritățile publice locale și județene.

De la ora 13, va avea loc vizitarea pavilioanelor de prezentare ale membrilor Asociației Corp Consular Timișoara și ale unor instituții publice și organizații neguvernamentale și tot atunci va începe și programul artistic, cu activități ale Școlii de caricatură Popas Academy. Tinerii artiști vor avea și ei un spectacol tot de la ora 13, coordonați de Inspectoratul Școlar Județean, pentru ca de la 13.45 să fie momentul formației Sangre Latina. Între orele 13-15 vor avea loc și diverse demonstrații sportive.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tot de la ora 13, în Piața Sfântu Gheorghe va avea loc un spectacol al Teatrului Merlin.

Parada între Piața Libertății și Victoriei, de la ora 17

După-amiază, va începe parada „Europa Suntem noi” între Piața Libertății și Piața Victoriei, la care participă formațiile artistice Fanfara Big Band, Ansamblul Timișul, Ansamblul Doina Timișului, ansamblurile etniilor (maghiari, germani, sârbi, bulgari). De la 17.45 va avea loc spectacolul folcloric susținut de  Ansamblul Timișul, Ansamblul Doina Timișului şi formaţiile etniilor din Banat. 

De la ora 19.30 va începe recitalul Alexandrei Mitroi, urmat de concertul trupelor Voltaj și Kadebostany.

Sursa foto: ziare.com

banner 970 x 250