Alex Pelici a răsuflat ușurat abia în minutul 88. Ripensia s-a impus cu Aerostar Bacău și are o viață mai lejeră pe final de sezon

Ripensia Timișoara a câștigat la scorul de 1-0 meciul cu Aerostar Bacău, jucat pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Golul victoriei roș-galbenilor a fost marcat în minutul 88 de Adrian Popa, multă vreme căpitanul ripensiștilor. Un rezultat cu care elevii lui Alexandru Pelici nu prea se mai tem de retrogradare și care complică enorm de mult situația echipei lui Florin Bratu.

Ripensia a controlat în mare parte jocul în prima repriză, una în care băcăuanii au avut o singură ocazie. Formația moldavă a fost ținută „în viață” doar de portarul Udeanu. Goalkeeperul a scos un prim șut al lui Zaluschi, iar apoi Hecsko a reluat cu capul pe lângă spațiul porții. Tot Udeanu a scos de sub transversală reluarea cu capul a lui Zaluschi și același tânăr portar a salvat de la rădăcina barei șutul lui Popovici. Ripensia a cerut și penalti la un henț al lui Alin Mutu, dar nu s-a fluierat nimic. În finalul reprizei, golgheterul Bacăului, Buhăcianu, a prins un șut care s-a dus puțin pe lângă poartă.

Gazdele au fost mai puțin periculoase în repriza secundă. Ocaziile irosite ale Ripensiei au fost un șut pe lângă poartă al lui Popovici și un șut al lui Dumiter pe corpul lui Udeanu. Bacăul a avut ocaziile sale, dar le-a tratat superficial. Ciocâlteu a avut un șut în plasa laterală, iar Horia Ilie a centrat prin spatele porții la o fază la care portarul Horațiu Moldovan putea fi bătut. Pelici și-a pierdut două schimbări la accidentările lui Stoi și Hecsko. Chiar și așa, Ripensia a dat lovitura în minutul 88. Totul a pornit de la șutul lui Mansour, respins aiurea de fundașul Alin Mutu. Adrian Popa, prezent la Ripensia încă din Liga a VI-a, a speculat faza și a marcat.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko (Apro 81′), Tînc, C. Toma – Stoi (Anghelina 46′), Burdeţ – Al. Popovici, Zaluschi, Dumiter – Oct. Drăghici (Mansour 64′)

Aerostar: Udeanu – Mihălăchioae, Mutu, Vişinar, Carabela – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Ciocâlteu, Vraciu  – Buhăcianu (Al. Pop 78′)

Alex Pelici și-a felicitat echipa, care a urcat pe locul 8. „O victorie importantă, poate chiar cea mai importantă, pentru că cred că, odată cu aceste 3 puncte, în proporție de 95% suntem salvați de retrogradare. Ne-am îndepărtat la 10 puncte de ultima echipă care retrogradează, Energeticianul, care e sub linie, și la 13 puncte în momentul acesta de Aerostar. Deși matematic mai sunt șanse să fim egalați, cred că practic este destul de greu să se întâmple acest lucru în condițiile în care noi vom juca în continuare la fel. Vom trata toate meciurile cu seriozitate și sperăm să mai acumulăm puncte. Îmi felicit băieții, pentru că, coroborat cu victoria celor de la ASU, am urcat un loc în clasament. Ne uităm în față și ne uităm la echipa care urmează înaintea noastră în clasament. Ne dorim să acumulăm puncte și asigur pe toată lumea că atât timp cât voi fi antrenor la această echipă și oriunde voi merge vom juca fiecare meci să-l câștigăm. Chiar dacă uneori ne iese, uneori nu”, a declarat antrenorul ripensist.

Florin Bratu crede că salvarea de la retrogradare e tot mai grea și a spus că nu va rămâne la Aerostar în Liga a III-a. „A fost un meci de la care am sperat foarte mult. Unica noastră șansă să ne menținem agățați de celelalte echipe la retrogradare era să nu pierdem astăzi. Din păcate, am pierdut din nou pe final. E greu, e greu să-mi găsesc cuvintele. E o dezamăgire foarte mare. Cu toate că jucătorii au luptat, s-au zbătut, am avut ocazii, poate mai mari decât Ripensia. Dar cred că lipsa de maturitate, de experiență și, de ce nu, de valoare și-a spus cuvântul”, a declarat fostul dinamovist.

Runda viitoare, Ripensia are o deplasare la FC Argeș Pitești.

banner 970 x 250