Toate păcatele au fost uitate! ASU Politehnica a câștigat marele derby cu UTA

ASU Politehnica le-a făcut o mare bucurie suporterilor după victoria cu 2-0 obținută pe terenul marii rivale UTA, într-un meci jucat pe Stadionul Motorul. Alin Ignea și Alin Manea au marcat golurile triumfului alb-violet, altfel în urma unui meci care, fotbalisitic vorbind, nu s-a ridicat la nivelul unui derby. Suporterii celor două echipe s-au „războit” doar în aroganțe la acest meci, fără alte incidente, și de multe ori ce se întâmpla în tribune era mai interesant decât ce se petrecea pe teren.

Galeria timișorenilor a ajuns de dimineață în gara din Aradul Nou, iar de acolo, alb-violeții au fost duși la stadion. Nu au fost deloc incidente, iar cele două galerii și-au susținut tot meciul favoriții.

UTA a început mai bine, dar fără resurse ofensive, nici din partea lui Rus, nici a lui Ciucur sau Kanda. Contrar cursului jocului, în minutul 10, timișorenii au marcat după o acțiune în viteză. Manea a centrat perfect, iar Ignea, fostul utist, a marcat cu capul după ce a scăpat din marcaj, chiar în fața galeriei arădene. După gol, timișorenii au mai avut un șut din poziție bună, expediat însă de Bogdan Vasile peste poartă. În minutul 24, UTA a fost periculoasă, după ce Kanda a lobat peste Murariu, dar mingea s-a dus peste poartă. Jucătorii s-au și încăierat, dar au fost potoliți. UTA a intrat condusă la pauză, după ce Melinte sau Kanda nu l-au putut învinge pe Murariu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

După 0-1 la jumătatea meciului, UTA a continuat să spere și în repriza secundă. Arădenii i-au ținut pe timișoreni minute bune în propria jumătate, dar în zadar. În minutul 54, alb-roșiii au avut o ocazie mare. Rus a centrat perfect pentru Șeroni, care a reluat din cădere, dar Murariu a respins excelent, în corner. UTA a mai avut o fază cu Șeroni la finalizare, dar fundașul a reluat prea slab cu capul, fără probleme pentru poarta alb-violetă. Meciul s-a închis practic la faza golului din minutul 71, când ASU și-a asigurat victoria. Ursu a tras puternic, din stânga, dar mingea a lovit transversala. Din dreapta, Manea a venit și a marcat cu latul. UTA a mai avut o ocazie în minutul 82, dar Murariu a respins șutul lui Kanda. Replica timișorenilor a venit cu un șut peste poartă al lui Plămadă. Arădenii au terminat meciul în zece, după ce Ionuț Neagu a fost eliminat pentru un fault din postura de ultima apărător.

UTA: Orlic – Cr. Costin, El Hasni, Şeroni (Dam. Isac 81′), Copaci – Ciucur, I. Neagu, Melinte, Kanda – Dav. Popa (Hrezdac 46′, R. Iuga 90+2′), Cip. Rus

ASU Poli: Murariu – Motreanu, Scutaru (cpt.), Coadă, Cherecheş – Dros, Bg. Vasile – Alin Manea (I. Plămadă 79′), Ignea, Mih. Ene (Bedea 64′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 88′)

Cosmin Petruescu a mărturisit după meci că Ionuț Popa, principalul UTA-ei, dar absent din cauza problemelor de sănătate, i-a dat mai multe sfaturi prețioase în februarie, la un botez. „Victorie meritată, o victorie muncită, în urma unui joc foarte disputat, aprig pe alocuri. Împotriva unei echipe care s-a întărit considerabil în această pauză de iarnă. Ştiam pe cine aveam în faţa, în condiţiile în care eram într-o foarte mare criză de puncte. Mă bucur că am ştiut să gestionăm jocul până la final, am înscris atunci când a trebuit şi nu pot decât să-i felicit pe băieţi pentru modul cum au respectat planul tactic pe care l-am pregătit în această săptămână. A fost o partidă echilibrată din punct de vedere al jocului. De multe ori, UTA a preluat iniţiativa din punct de vedere al posesiei, la fel cum am făcut-o şi noi în foarte multe partide, dar atunci rezultatul nu a fost de partea noastră. Ştiam calitatea tehnică a acestor jucători de la Arad, ştiam cum putem să-i contracarăm şi mă bucur că ceea ce am pregătit în această săptămână la antrenamente s-a regăsit pe teren, dar cel mai important, s-a regăsit în rezultatul final. Gazdele au jucat slab datorită faptului că şi noi am jucat bine. Şi noi în partida anterioară am spus că am jucat slab, dar de fapt, a făcut-o ACS-ul foarte bine. În fotbal, nu întotdeauna ceea ce îţi şi propui şi realizezi. Acum nu mai contează motivele pentru care am câştigat noi astăzi. Importante au fost cele trei puncte, vitale mai ales dacă ne raportăm puţin la configuraţia actuală a clasamentului sau la rezultatele, multe surprinzătoare, din ultima perioadă. A fost un meci cu ambiţie, un meci cu dăruire. Poate nu a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere tehnic, dar primordiale pentru noi erau cele trei puncte”, a declarat antrenorul timișorenilor despre joc.

Cristian Păcurar, secundul ajuns aproape principal, a precizat că echipa nu are nicio scuză pentru jocul pierdut. „Un moment foarte greu, pe care nu mi l-am dorit să-l am niciodată. Pentru că orgoliile și ambițiile dintre cele două echipe sunt mai mari ca și orice. Din păcate, am făcut un meci dezastruos din punctul meu de vedere. Voi căuta săptămâna aceasta cauzele. A fost o săptămână normală din punctul acesta de vedere. Fizic am stat, ca tonus, din minutul 1 foarte slab. După care am luat gol și am căzut și mental. Sunt multe cauzele și scuzele. Nu sunt omul care să caute scuze, le discutăm în vestiar. Dar nu avem nicio scuză, nici eu, nici jucătorii, nimeni nu are nicio scuză. Ne-am dorit să dedicăm această victorie acestor suporteri minunați. Le mulțumim. Le înțelegem supărările, dar, din păcate, astăzi i-am supărat rău. A fost o debusolare mentală vizavi de tot ce s-a întâmplat astăzi. Susțin în continuare tot timpul că la Divizia B diferența o face cum ajungem fizic și mental la ora meciului. Știam că Poli se apară supraaglomerat, le-am transmis toată săptămâna ceea ce trebuia să facem. Știam că poartă bine contraatacurile, cei patru din atac aveau viteză. Din păcate, am văzut chiar din minutul 1 o nervozitate care la jucătorii cu experiență n-are voie să fie. Nu avem voie să avem nervozitate și neclaritate. Le-am spus toată săptămână că trebuie să fim limpezi, trebuie să câștigăm acest joc, dar trebuie să câștigăm acest joc și cu minte. Din păcate, ne-am grăbit. Și dacă te duce valul, ajungi la un nivel la care nu știi să-ți controlezi emoțiile și începe harababura”, a spus Păcurar.

Săptămâna viitoare, ASU Poli primește vizita liderului Academica Clinceni.

Sursa foto: UTA Media Design

banner 970 x 250