Ziua Europei, sărbătorită în Centrul Civic al Reșiței

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mai multe instituții de cultură din Reșița își vor da mâna pentru a marca Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii și unității în Europa. 

Miercuri, 9 mai, de la ora 13.00, în Centrul Civic al municipiului Reșița, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Primăria Reșița și Europe Direct Timișoara organizează o amplă acțiune dedicată sărbătoririi Zilei Europei. Evenimentul are loc în cadrul Programului EPAS – Școală ambasador a Parlamentului European. Acțiunea implică aproximativ 100  elevi de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” și 300 elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu”. Corul și instrumentiștii Liceului de Arte „Sabin Păuța” vor prezenta un program artistic, iar elevi ai ambelor unități de învățământ vor desfășura activități în cadrul mai multor ateliere de lucru: Casa Europei, desene pe asfalt, teatru de marionete, lectură urbană și altele.

Sub semnul trivalent al zilei de 9 Mai, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița și Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, cele două instituții de învățământ din județul Caraș-Severin participante la  Programul ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European”, vor încuraja spiritul creativ, conlucrarea dintre tineri, informarea cu privire la aspecte referitoare la  Uniunea Europeană (țări membre, drapele, mod de funcționare), totul  într-o manieră nonformală, deschisă spre nou.

De asemenea, mâine are loc inaugurarea „Casei Europei”, avându-i ca protagonişti pe elevii ambelor licee partenere, iar microconcertul instrumental şi coral de muzică clasică susținut de elevi și cadre didactice de la Liceul de Arte ,,Sabin Păuța” Reșița va completa atmosfera de sărbătoare a oraşului. Colegiul Naţional ,,Traian Lalescu” şi ai săi LMF-işti vor aduce o pată de culoare prin lecturi urbane, teatru de marionete, desene pe asfalt, face painting, flashmob, atelier/spectacol de muzică rock. Programul propriu-zis va începe la ora 13.10, în centrul oraşului şi se va încheia cu lansarea a 100 de baloane cu heliu colorate în culorile Europei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Întreaga acțiune este realizată în colaborare cu Primăria Reșița, Direcția Generală de Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte, I.S.J. Caraș-Severin, I.P.J. Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Centrul de Informare ,,Europe Direct” Timișoara și Centrul de Voluntariat Reșița.

 

Sursă foto: pastiladebine.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/