Maria Grapini, în „dialoguri europene” cu elevii Liceului de Arte şi Colegiului „Tietz“ din Reșița

Europarlamentarul Maria Grapini a fost prezentă azi dimineață la Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, unde a avut o discuție pe teme ce țin de Uniunea Europeană cu elevii de la această școală și cu cei de la Colegiul „Diaconovici Tietz” din oraș.

La invitația profesorului de istorie Tudor Paniță, din cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, s-a aflat, marți, 8 mai, de la ora 10, în mijlocul a peste 200 de elevi. Umanista intră, astfel, în „Luna Florilor” cu un record de invidiat pentru cei care iubesc și promovează activități educaționale, conferit de evenimente școlare extraordinare, desfășurate în România și Republica Moldova, la care a fost oaspete de onoare, susținător moral și financiar.


Tudor Paniță, încă patru colegi profesori și 15 elevi de liceu formează echipa de proiect pentru Programul EPAS – Școli ambasador ale Parlamentului European, anul II. Programul este derulat în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu rolul de a promova în rândurile tinerilor importanța directă în viața lor a activității Parlamentului European. Unul dintre țelurile majore ale proiectului vizează o discuție cu un reprezentant al cetățenilor în legislativul european, impactul fiind imens pentru tinerii liceeni.

Profesorul reșițean s-a gândit la Maria Grapini și a decis s-o invite la o discuție deschisă și caldă cu elevii Liceului de Artă.

„Pot să spun atât: sunt fericită că mă solicită profesorii din România, că doresc să mă cunoască elevii și tinerii din țară! Sunt onorată de invitațiile primite și de cuvintele la adresa activității pe care o desfășor în Parlamentul European, mă obligă să muncesc și mai mult pentru români! La Reșița, le-am făcut elevilor o scurtă prezentare a activității instituțiilor europene și a activității comisiilor parlamentare din care fac parte, am insistat asupra rolului Parlamentului European în viața fiecărui cetățean European și importanța participării la alegerile europarlamentare din 2019”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Elevii prezenți au fost interesați de rolul Germaniei în Uniunea Europeană, de relația României cu Rusia și i-au cerut europarlamentarului să le dea sfaturi de viață. Aceștia au obținut de la europarlamentar promisiunea că, împreună cu profesorii lor, vor fi invitați pe cheltuiala proprie la Bruxelles pentru a cunoaște pe viu instituțiile europene.