Fanii dinamovişti din Caraş-Severin se implică în marele proiect alb-roşu! „Hai să le arătăm la ăștia ce înseamnă Dinamo!“

Suporterii dinamoviști din Caraș-Severin se alătură proiectului Asociației Dinamoviști Pentru Dinamo (ADPD), în vederea preluării clubului Dinamo, din dorința și în încercarea de a-l salva și a-l readuce în prim-planul fotbalului românesc și european.

„Totul a început din convingerea câtorva dinamoviști entuziaști, vechi suporteri, care cred cu tărie că ideea de socios este soluția care poate revitaliza FC Dinamo și care, de altfel, poate revoluționa întregul fotbal românesc. Sunt multe echipe din țară care au avut mult de suferit sub patronajul unor așa ziși investitori, multe dintre echipele de tradiție au trebuit să pornească din nou de la zero. Iar ca exemplu în acest sens sunt campionatele din țări vest europene precum Germania, Spania, Portugalia etc., unde fanii dețin în totalitate sau au peste 51% din acțiuni (Real Madrid, Barcelona, Benfica, Bayern…). Dinamo se află la răscruce de drumuri din cauza managementului defectuos al patronilor care au deținut Dinamo în ultimii ani. ADPD își propune crearea unei emulații în rândul fanilor și responsabilizarea lor, prin devenirea de membri cu drept de vot prin cotizații. În acest fel, fanii vor simți că acest club le aparține, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo și nu vor mai depinde de toanele unui patron. Deși proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulți suporteri care și-au declarat sprijinul din dorința de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performantei”, ne-a declarat Claudia Sebok, membră a echipei de promovare în Caraș-Severin.

Lângă Sebok Claudia, se alătură în echipa de promovare în Caraș-Severin și Denis Todea, ca reprezentant în județul nostru, dar și pe zona de Vest.

Asociația are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a câștigat 6 titluri de campion sub culorile alb-roșii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din România.

Asociația va fi o organizație nonprofit. Echipa ADPD, împreună cu mai mulți juriști, a elaborat statutul asociației care, în cele 17 pagini redactate, cuprinde o sumă a dorințelor exprimate de suporteri, principiile de organizare și funcționare.

Scopul asociației, așa cum se regăsește în statut, este acela de asociere a suporterilor dinamoviști în vederea creării unei reprezentativități democratice și responsabile în structura SC FC Dinamo 1948 SA ori a oricărei societăți care va deține Fotbal Club Dinamo București în viitor, cu scopul creșterii nivelului de organizare, infrastructură și performanță sportivă.

ADPD poate fi găsită pe Facebook pe pagina Asociatia Dinamovisti pentru Dinamo Romania – Oficial, iar în curând va fi finalizat și un site web. ADPD invită toți dinamoviștii adevărați să participe la realizarea acestui proiect.

https://www.facebook.com/adpd.romania.oficial/