Ziua cea mai grea pentru Marius Mocanu

Edilul-şef din Văliug stă ca pe ace până în 11 aprilie, dată la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

 

Marius Mocanu a fost condamnat până acum de două instanţe în această cauză, numai că sentinţele au fost total diferite. Dacă Tribunalul Caraş-Severin i-a aplicat o pedeapsă de trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, Curtea de Apel Timişoara a dispus suspendarea executării pedepsei. Ministerul Public a făcut însă recurs, astfel că soarta primarului stă acum în mâinile magistraţilor de la instanţa supremă.

Dacă va primi o condamnare cu executare, Marius Mocanu va fi ridicat imediat şi condus în spatele gratiilor. O pedeapsă neprivativă de libertate, lucru pe care acesta îl cere, este la fel de posibilă. Mocanu riscă însă să-i fie interzise mai multe drepturi, printre care şi acela de a deţine funcţii publice, astfel că ar trebuie să spună adio fotoliului de primar. Mocanu a ajuns să aibă necazuri cu legea penală după ce procurorii l-au prins în flagrant luând şpagă. Despre el circulau informaţii potrivit cărora pretinde o şpagă de un euro pentru fiecare metru pătrat de teren concesionat de către Consiliul Local Văliug.