Cele mai mari pedepse, contestate de criminali

Buzar Duşco şi Ioan Gligor vin astăzi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara pentru judecarea căii de atac pe care aceştia au formulat-o împotriva sentinţei Tribunalului Caraş-Severin de condamnare a lor la câte 25 de ani de puşcărie. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Magistraţii cărăşeni l-au condamnat iniţial pe Buzar Duşco la 12 ani de închisoare, pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, infracţiune pe care acesta a recunoscut-o. Curtea de Apel Timişoara a casat însă sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare, de data aceasta în sarcina inculpaţilor reţinându-se infracţiunea de omor deosebit de grav. Judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin au fost mult mai severi în momentul în care au rejudecat cauza şi i-au condamnat pe cei doi la câte 25 de ani de închisoare, adică pedepsele cele mai aspre aplicate vreodată la Reşiţa.
Ioan Gligor nu recunoaşte însă săvârşirea faptei. El admite că a fost cel mult complice cu Buzar Duşco la comiterea infracţiunii de tâlhărie, dar spune că nu poate fi acuzat de omor, atâta timp cât nu s-ar fi atins de victimă. În schimb, Buzar Duşco a povestit cu zâmbetul pe buze cum l-a omorât pe bătrânul de la care au sustras un costum de haine şi două telefoane mobile.