Ziua Armatei, sărbătorită de militari la Reşiţa şi Caransebeş

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, Centrul Militar Judeţean Caraș-Severin, în colaborare cu Batalionul 183 Artilerie „General Ion Dragalina”, din cadrul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, va organiza evenimente specifice la Reşiţa şi Caransebeş.

Acţiunile desfăşurate în onoarea zilei de 25 Octombrie vor avea loc în zile diferite: „Armata României în şcoli”, în data de 23 octombrie, între orele 10.00 și 13.00, la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş; „Ziua Porţilor Deschise”, în data de 24 octombrie, între orele 10.00 și 13.00, la Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa, str. Sportului nr.4.

„Evenimentele se adresează tuturor tinerilor, băieţi sau fete, din judeţul Caraş-Severin, care doresc să urmeze o instituţie militară de învăţământ şi cu precădere elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, tineri aflaţi într-un moment important, acela al alegerii drumului în viaţă”, precizează col. Ion Pasăre, comandantul CMJ Caraş-Severin.

În cadrul evenimentelor vor fi organizate standuri de prezentare a armamentului uşor de infanterie şi a echipamentelor militare, iar tinerii vor putea interacţiona direct cu militari ce au participat la misiuni în teatrele de operaţii. Recrutori din cadrul CMJ Caraş-Severin vor oferi detalii despre cariera militară, iar tinerii înscrişi deja în aceste unităţi de învăţământ le vor povesti ce înseamnă concret „viaţa de boboc militar”.

Foto: Arhivă

banner 1000 x 100 hd