Zilele Reșiței fac valuri de pe acum

explo 1000x200

După ce anul trecut municipiul de pe Bârzava s-a făcut remarcat pe plan regional prin zecile de mii de fani care au venit la Reșița să o admire pe Dragana Mirkovic, anul 2014 vine cu o premieră în zona de vest. Cea mai mare artistă din țara vecină este așteptată în oraș.

Deși la Timișoara și Lugoj a fost așteptată în zadar, acum, organizatorii Zilelor Reșiței, în speță Primăria, a bătut palma ca să o aducă în oraș pe vedeta de peste granițele țării. Acțiunea are loc în perioada 27-29 iunie, în aceeași zonă ca anul trecut.

„Programul manifestării cuprinde concerte în aer liber susţinute de artişti consacraţi ai muzicii româneşti şi internaţionale, care se vor desfăşura pe parcursul celor trei zile. Manifestările vor debuta în data de 27 iunie cu un spectacol de muzică folclorică la care vor evolua solişti vocali şi ansambluri româneşti recunoscute în Banat şi în ţară”, potrivit oficialilor administrației publice locale.

În data de 28 iunie, Andra, una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii actuale româneşti, va fi prezentă pe scena reşiţeană, unde va face dovada talentului său muzical printr-un spectacol de excepţie.

„Artistă de renume în Balcani, Lepa Brena, care se bucură de un număr impresionant de fani în Banat, va oferi un regal muzical reşiţenilor în data de 29 iunie. Dacă anul trecut, de Zilele Reşiţei, concertul Draganei Mirkovic a reuşit să reunească peste 60.000 de spectatori, anul acesta sperăm ca Lepa Brena să atragă un public şi mai numeros, conferind, în acelaşi timp, municipiului Reşiţa o vizibilitate semnificativă atât la nivel regional, cât şi la nivel naţional, se arată în comunicatul de presă transmis de administrația publică locală.

Zona rezervată pentru acțiune se întinde pe o suprafață de aproximativ 2,5 hectare. La acțiune vor fi prezente și delegații ale orașelor înfrățite cu Reșița din mai multe țări. Întrucât acțiunea va fi cea mai importantă din an pentru reșițeni, iar organizarea presupune o amplă mobilizare, executivul reșițean face apel la persoanele fizice și juridice care doresc să se implice și să o sprijine financiar.