Zilele Palatului Cultural, la Reșița!

S-a dat startul la pregătiri pentru cea de-a doua ediție a Zilelor Palatului Cultural. În centrul atenției se va afla Festivalul Internațional de Muzică Corală.

Scena Palatului Cultural va găzdui și anul acesta concerte inedite de muzică corală regăsită sub influențe atât traditional-românești, cât și specifice sârbești. Evenimentul cultural va bucura reșițenii începând cu data de 27 septembrie până pe 29 septembrie.
Cu o tradiție de 80 de ani în ceea ce privește spectacolele culturale, clădirea a fost proiectată special pentru manifestările organizate de Reuniunea de Cântări, Lectură și Muzică a Plugarilor Români din Reșița. Sediul culturii reșițene, locul ideal în care s-au organizat decenii întregi spectacole corale, de dans, teatru și chiar operetă, este mediul cel mai potrivit în care reșițenii să-și redescopere apetitul pentru cultură.

Ca și anul trecut, organizatorii au speranța ca oamenii să-și manifeste interesul în fața culturii printr-o prezență cât mai numeroasă ,, Nu e o condiție să fii membru al Asociației Culturale, Palatul Cultural este deschis oricărui doritor”, după cum a menționat directorul Teatrului din Reșița, Nicolae Vlădulescu.
Programul evenimentului promite concerte corale susținute de artiști români și sârbi. Ansamblul Folcloric Semenicul, Fanfara Lăpușnic, precum și Fanfara Coștei sunt doar câteva dintre numele de rezonanță ale acestui sfârșit de săptămână festiv. Duminica este dedicată interpretei Stela Enache, care va încânta publicul într-un concert inedit.
Cheltuielile care însoțesc mult așteptatul eveniment vor fi achitate cu sprijinul Consiliului Județean ,,Ne limităm la bugetul pe care îl avem, nu e nici prea sărac, nici prea generos. Asociația colaborează extrem de bine cu Consiliul Județean, care ne păstorește cu mare înțelegere, pentru că arta, chiar dacă nu aduce atâtea beneficii materiale, aduce beneficii spirituale”, a mai declarat Nicolae Vlădulescu.