Zilele oraşului Anina, înlocuite în acest an cu 10 filme româneşti

po 1000x100px (3)

Veste bună pentru locuitorii orașului Anina în acest weekend! Chiar dacă evenimentul cultural presărat cu muzică și voie bună – Zilele Orașului – a fost anulat din pricina contextului epidemiologic, administrația publică locală a căutat o soluție care să-i desprindă pe cetățeni de rutina zilnică. Ca atare, „Platoul Bucegi” se va transforma, timp de o săptămână, într-un cinematograf în aer liber, totul cu ocazia primei ediții a festivalului de film „Banatul Montan Film Festival”.

În perioada 26 iulie-2 august, Primăria Anina, împreună cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, alături de Casa de Cultură „George Suru” Caransebeș, va da startul primei ediții a festivalului „Banatul Montan Film Festival”, ceea ce-nseamnă că iubitorii filmelor de calitate se vor putea delecta cu o gamă variată de proiecții pe parcursul a opt zile consecutive.

„Evenimentul cinematografic va avea loc pe «Platoul Bucegi», în cort deschis. Acel cort l-am făcut printr-un program transfrontalier în care am luat de 100.000 de lei stație performantă acustică și tot ce trebuie pentru oraș, căci nu am avut. Totul se va desfășura conform situației actuale, adică cu scaune depărtate respectând toate măsurile de prevenție pentru a evita răspândirea COVID-19. Va rula un număr de zece filme românești. Am hotărât să sprijinim acest proiect, mai ales că anul acesta, din pricina contextului epidemiologic, nu se vor mai ţine Zilele Oraşului, eveniment care de obicei are loc în primul weekend din luna august. Este un festival pentru toate vârstele.”, a explicat primarul Gheorghe Românu pentru expressdebanat.ro.

Iată mai jos despre ce filme este vorba, în special ordinea în care vor rula:

– duminică, 26 iulie: „Orient expres”, regia Sergiu Nicolaescu – ora 21.00;

– luni, 27 iulie: „Dacii”, regia Sergiu Nicolaescu – ora 21.00;

– marți, 28 iulie: „Buletin de București”, regia Virgil Catolescu – ora 21.00;

– miercuri, 29 iulie: „Vlad Țepeș”, regia Doru Năstase – ora 21.00;

– joi, 30 iulie: „Mihai Viteazul”, regia Sergiu Nicolaescu – ora 21.00;

– vineri, 31 iulie: „De ce trag clopotele, Mitică”, regia Lucian Pintilie – ora 19.00; „Revanșa”, regia Sergiu Nicolaescu – ora 21.00;

– sâmbătă, 1 august: „Dumbrava Minunată”, regia Gheorghe Naghi – ora 19.00; „Balul de sâmbătă seara”, regia Geo Saizescu – ora 21.00;

– duminică, 2 august: „Chirița la Iași”, regia Mircea Drăgan – ora 21.00.

Eveniment cu intrare liberă!