Zile de foc pentru clasele terminale! Aproape 4.000 de elevi din Caraș-Severin vor trece prin emoțiile simulărilor

Mii de elevi din Caraș-Severin vor susține de săptămâna viitoare simulările examenelor. De luni este rândul celor din clasele a XII-a și a XIII-a, iar din 29 martie încep emoțiile și pentru elevii din clasa a VIII-a.

Începând de luni, 22 martie, elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat în cele 28 de licee și colegii existente în județul Caraș-Severin. Este vorba în total despre 2.181 de elevi. Săptămâna următoare, în perioada 29-31 martie, și elevii din clasa a VIII-a își vor testa competențele pentru Evaluarea Națională, fiind vorba despre 1.706 elevi.

Probele scrise încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. La simulările naționale, elevii vor fi primiți si așezați în bănci cu respectarea prevederilor sanitare în vigoare stabilite prin Ordinul comun MEC-MS nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității in cadrul unităților instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a nu vor sta în aceeaşi clasă. Aceştia vor fi aşezaţi unul câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Măsura se va aplica tocmai pentru a menţine normele de protecţie a sănătăţii şi de distanţare a elevilor.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a) și de trei ore (pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a), din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ci sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la Inspectoratul Școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ, care va fi transmis la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care va cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere.

Calendar simulare Bacalaureat 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

  • 22 martie 2021 – Limba și literatura română
  • 23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
  • 24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
  • 25 martie 2021 – Limba și literatura maternă
  • 31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

  • 29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
  • 30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
  • 31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/