Doar două unități de învățământ din Caraș-Severin rămân în scenariul roșu. 14 clase au cursurile suspendate

Chiar dacă incidența cazurilor de COVID-19 a crescut în Caraș-Severin de la 1,12 la 1,42 în ultima săptămână, în privința derulării cursurilor lucrurile par să stea mai bine. Doar două unități de învățământ rămân în scenariul roșu începând de mâine. Cu toate acestea, elevii din 14 clase au fost nevoiți să revină la cursurile online din cauza cazurilor de coronavirus.

Conform situației înregistrate vineri, la care se raportează autoritățile pentru a decide scenariile în care se află unitățile de învățământ la începutul fiecărei săptămâni, doar două instituții mai sunt nevoite să respecte prevederile scenariului roșu din cauza incidenței cazurilor de COVID-19. Este vorba despre Școala Gimnazială „Romulus Fabian” și Grădinița cu Program Normal, ambele din Vărădia. Localitatea avea vineri o incidență de 4,22 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori.

În județ sunt totuși și 14 clase în care orele față în față au fost suspendate, iar elevii participă la cursuri de acasă. În cazul unora, această măsură mai este valabilă doar mâine, în timp ce alte clase  trebuie să respecte această decizie până în 1 aprilie.

leader board 728 x 90 px

În Caraș-Severin, 194 de unități de învățământ sunt în scenariul galben (cu 16 mai multe decât la ultima raportare), ceea ce înseamnă că merg la ore doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale. În scenariul verde sunt 213 școli, licee și grădinițe.