Zi decisivă în Valea Bistrei. Țeapă pentru oțelari sau 2 milioane de euro în conturi?

explo 1000x200

În mai puțin de 24 de ore, la Oțelu Roșu, se decide soarta Combinatului Ductil Steel și, implicit, a întregului oraș! Mâine, practic, sârbii vor trebui să vireze tranșa de 2 milioane de euro în conturi pentru a-și certifica legal și financiar intenția de a relua producția în Valea Bistrei și de a crea locuri de muncă.

Speculații de doi lei sau investiție serioasă? Aceasta este întrebarea care îi ține cu sufetul la gură pe locuitorii din Oțelu Roșu în aceste zile. Colosul industrial care menținea orașul pe linia de plutire a fost închis de ruși, dar nu poate fi redeschis doar cu promisiuni!  Tocmai din acest motiv, edilul-șef Luca Mălăiescu așteaptă fapte concrete.

„De obicei, oamenii spun că primarul cunoaște toate informațiile și ceea ce spune primarul este adevărat. Nu vreau să fac nicio supoziție în legătură cu redeschiderea fabricii, ci doar să spun exact ceea ce știu concret: că pe data de 3 martie ar trebui achitată prima tranșă din contract, în valoare de 2 milioane de euro. În paralel, aici, la primărie au venit să se intereseze de angajare destul de mulți oameni, foști angajați care au discutat cu un reprezentant al combinatului, atât din partea Mechel, cât și din partea noului așa-zis proprietar. Sper să nu fie doar vorbe, pentru că oamenii își fac speranțe, iar pentru oraș ar fi o adevărată gură de oxigen”, ne-a precizat edilul urbei de pe Bistra.

Acesta a mai adăugat că la nivelul orașului există forță de muncă consistentă. Circa 400-500 de muncitori sunt în blocstart și așteaptă undă verde pentru repornirea combinatului, astfel încât să se poată prezenta la lucru.

Reamintim că în luna ianuarie investitorii sârbi interesați de cumpărarea uzinei s-au aflat pentru prima dată la Oțelu Roșu, alături de omul de afaceri Iosif Armaș, cel care a intermediat întâlnirea dintre conducerea Nicarom, actualul proprietar, și compania din Serbia, care deține și Combinatul Siderurgic din Smederevo.

CITEȘTE ȘI:

Se negociază cumpărarea combinatului de la Oțelu Roşu!

Milionarul de carton care a ruinat Băile Herculane, interzis la combinatul din Oțelu Roșu după ce a mituit un judecător!