Milionarul de carton care a ruinat Băile Herculane, interzis la combinatul din Oțelu Roșu după ce a mituit un judecător!

explo 1000x200

Iosif Armaș a scăpat de pușcărie, primind o pedeapsă neprivativă de libertate în dosarul șpăgii pe care a plătit-o pentru o soluție favorabilă legată de insolvența SC Argirom Internațional SRL, dar instanța i-a interzis să mai aibă vreo afacere!

După ce a lăsat paragină în urma sa pe Valea Cernei, unde efectiv și-a bătut joc de „Perla Banatului”, Iosif Armaș a revenit în atenție anul trecut cu o posibilă afacere legată de preluarea și redeschiderea combinatului Mechel de la Oțelu Roșu. Acesta s-a lăudat că îi poate aduce pe Valea Bistrei pe sârbii care dețin Combinatul Siderurgic din Smederevo. Interesant este însă că Iosif Armaș, pe care instanța îl obligă să stea în banca lui, nu se poate lăsa de afaceri cu cântec.

Curtea de Apel București, cea care l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare, a apreciat că natura şi gravitatea faptei de dare de mită în formă continuată săvârșită de Armaș „conduc la concluzia nedemnităţii inculpatului de a exercita dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a fi director, administrator al unei societăți comerciale sau de a coordona societăți comerciale, în țară sau în străinătate, care vor fi interzise ca pedeapsă complementară, pe o durată de un an după executarea pedepsei principale”.

Instanța a mai precizat în motivarea soluției de condamnare că „interzicerea dreptului de a fi director, administrator al unei societăți comerciale sau de a coordona societăți comerciale, în țară sau în străinătate, va fi aplicată inculpatului Armaș, având în vedere faptul că acesta a săvârșit infracțiunea de dare de mită în cadrul activității sale de asociat al unei societăți comerciale.

Mai trebuie spus că sentința Curții de Apel București nu e definitivă și a fost atacată de Iosif Armaș la instanța supremă.

CITEȘTE ȘI: 

Controversatul Iosif Armaș a intrat în combinații cu miliardarii sârbi!

Iosif Armaș a turnat la DNA ca să scape de pușcărie! Despre ruinele de la Herculane n-a suflat o vorbă!