800 de joburi pentru cărășeni. La cules de căpșuni în Spania!

Veștile referitoare la oferta locurilor de muncă nu sunt tocmai bune la începutul lui 2016. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a găsit însă joburi disponibile pentru muncitorii necalificați ai județului.

În cazul în care cărășenii au rămas fără opțiuni, șomaj sau sunt nemulțumiți de salariul câștigat la locul de muncă, își pot depune CV-urile la AJOFM. Agenția cărășeană a găsit soluția de a-i trimite prin EURES la muncă în străinătate. Nu este vorba despre posturi care vizează studiile superioare. Nici măcar medii! Cărășenii, în schimb, timp de trei luni pot culege căpșuni în Spania. Preselecția? O nimica toată! Are loc la Craiova, în 27-28 ianuarie.

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin anunţă organizarea unei selecţii pentru muncitori necalificaţi în agricultură în Spania, selecţie ce va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2016, fiind oferite 800 de locuri de muncă pentru recoltarea de căpşuni. Nu este solicitată cunoașterea unui limbi străine, durata contractelor de muncă fiind de aproximativ 3 luni, cu data estimată de angajare 15 februrarie 2016. Persoanele interesate sunt rugate să se adreseze cât mai urgent consilierului EURES din judeţul unde își au domiciliul de reședință pentru înscrierea în baza de date a agenției de ocupare a forței de muncă”, se arată în comunicatul de presă transmis de AJOFM Caraș-Severin, semnat de directorul Caius Isac.

Actele necesare înscrierii în evidentele Compartimentului EURES sunt: copie după actul de studii, adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru muncă”, CV în limba română, cerere tip (se completează la AJOFM) și cazier judiciar valabil.