Zero pacienți cu coronavirus în spitalele din Caraș-Severin

Ultima persoană internată în Caraș-Severin cu rezultat pozitiv la testarea coronavirus a fost externată astăzi. De 20 de zile în județ nu a fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire.

Astăzi a fost externată și ultima persoană care fusese infectată cu coronavirus. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 73 de ani care a fost internată în 20 mai în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Pe parcursul şederii în spital, pacientei i s-au făcut 6 teste pentru depistarea coronaviruslui, 4 dintre acestea ieşind pozitive, iar ultimele două, realizate la interval de 48 de ore, au ieşit negative.

Femeia suferă și de diabet zaharat şi prezintă patologie cardiovasculară, dar s-a refăcut complet, starea acesteia la externare fiind una foarte bună, dau asigurări reprezentanții Prefecturii cărășene.

În total, la nivelul județului au existat 112 persoane infectate, dintre care 7 au murit.

Deși în județ nu a fost depistat niciun caz nou de aproape 3 săptămâni, prefectul Cristian Gâfu roagă cetăţenii „să continue să respecte normele de igienă, prevenţie şi distanţare socială şi să urmeze în continuare sfaturile autorităţilor, pentru a putea menţine această situaţie pozitivă din judeţ”.