Locul de joacă al Pediatriei din Spitalul Moldova Nouă, reabilitat prin proiectul „Bucurie şi alinare în prag de sărbătoare”

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă vine în sprijinul copiilor din oraș oferindu-le acestora nu doar suport în privința actului educațional, ci inclusiv sprijin pentru a depăși anumite momente mai puțin plăcute în viață. Alături de partenerii locali, conducerea liceului a reușit să reabiliteze și să doteze salonul de joacă al copiilor internați la secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, un proiect care a început să prindă contur la finele anului trecut.

La începutul acestei luni, LTCD Moldova Nouă, Consiliul Școlar al Elevilor, Asociația Părinților LTCD, Consiliul reprezentativ al părinților LTCD, Auto Alex SRL și S.G.S. SOCEBO SRL au reușit să le facă o surpriză inedită micuților și tinerilor care, din diferite motive de sănătate, au fost nevoiți să petreacă o anumită perioadă internați la secția de Pediatrie a unității medicale din urbe.

leader board 728 x 90 px

Datorită frontului comun al factorilor implicați, astăzi locul de joacă din incinta spitalului a îmbrăcat straie noi și a fost dotat cu toate cele necesare (mobilier și jucării) pentru ca suferința să nu poată triumfa în fața zâmbetului copilăriei.

„Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia și ar trebui să fie plină de emoție, bucurie, culoare și lipsită de tristețe. Se întâmplă ca această perioadă de basm și zâmbetul pur al copilului uneori să fie umbrite de boală și suferință. Pentru o mică mângâiere și alinare, am pus «mână de la mână» și am finalizat un proiect început în decembrie 2019: realizarea unui loc de joacă pentru copiii internați în secția de Pediatrie a spitalului din orașul nostru”, au ținut să precizeze partenerii care au reușit să ducă la final proiectul „Bucurie și alinare în prag de sărbătoare”.

Demersul oamenilor de bine nu se oprește aici, aceștia anunțând că se vor implica în cât mai multe astfel de proiecte, copiii fiind „mâinile cu ajutorul cărora atingem cerul”.