PSD sau PNL? Cu cine pleacă la luptă Partidul Mişcarea Populară în Caraş-Severin?

Anul 2020, pe lângă imprevizibilul virus din China, care și-a pus amprenta atât asupra segmentului economic, cât mai ales asupra sistemului de sănătate românesc, va fi marcat și de o serie de surprize electorale.

În condițiile în care Organizația PSD Caraș-Severin e gata să bată palma cu formațiunea condusă de Victor Ponta, incertitudinea se conturează în jurul Partidului Mișcarea Populară și asta pentru că, în 2016, liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a hotărât să i se alăture lui Silviu Hurduzeu, actualul președinte al CJ CS, cei doi politicieni obținând astfel majoritatea în Consiliul Județean.

Dacă notorietatea omului de afaceri timișorean, Romeo Dunca, candidat din partea PNL pentru cea mai înaltă funcție din județ, îl va determina (sau nu) pe Ionuț Popovici să regândească strategia pentru alegerile din acest an, evident, după încheierea pactului politic cu social-democrații, vicepreședintele Consiliul Județean Caraș-Severin a subliniat:

„Nu m-aș antepronunța. Un lucru este cert: PMP va merge cu forțele proprii și va intra în această competiție electorală fie cu alianțe electorale, fie cu celelalte partide, discuțiile politice existând ulterior. Categoric, vom face ceea ce este mai bine pentru interesul județului Caraș-Severin. Sunt un om care depășește de fiecare dată, atunci când discutăm despre județ, ambițiile și chiar limitele politice”.

Referitor la radiografia celor patru ani alături de Silviu Hurduzeu, Popovici nu doar că se arată mulțumit, ci este şi bucuros de faptul că a putut lupta pentru cărăşeni alături de un om echilibrat din toate punctele de vedere: „Am avut o colaborare foarte bună cu domnul Silviu Hurduzeu. Este un om care a dat dovadă de echilibru, un om onest împreună cu care am luptat pentru binele județului.”, a mai ținut să precizeze Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin și vicepreședinte al Consiliului Județean.