Alianţa PSD-PRO România, gata de aplicare la Moldova Nouă. Toni Novăcescu, dispus să discute cu primarul Torma

Reîntregirea Stângii la nivelul județului Caraș-Severin poate fi catalogată drept rețeta succesului în cadrul alegerilor din acest an – dă de înțeles vicepreședintele organizației PRO România de la malul Dunării, Toni Novăcescu. Mai mult decât atât, dacă în orașul de pe Valea Carașului pactul politic dintre PSD și PRO România nu are șanse de izbândă, în mediul online fiind deja cunoscut războiul dintre cele două partide, la Moldova Nouă lucrurile stau cu totul diferit.

„Sunt întru totul de acord cu această alianță. Chiar am fost unul dintre cei care au promovat această idee ținând seama de doctrină, dar cu oameni noi, unde apreciem calitatea acestora. Mergem pe o Stângă unită având în vedere că Dreapta politică va aplica aceeași rețetă.”, a explicat coordonatorul PRO România în zona Clisurii Dunării.

Până la momentul proiectului politic comun, Novăcescu spune că s-a mizat pe ideea candidaților proprii, însă acum totul capătă o altă turnură, deoarece acolo unde Dreapta politică reprezintă o amenințare, politicianul subliniază că nu e cazul asumării riscurilor, motiv pentru care, în anumite zone, va funcționa spiritul de echipă, inclusiv la Moldova Nouă:

„La nivel de Consiliul Județean, 100% sunt de acord să mergem pe listă comună. La nivel local, inclusiv la Moldova Nouă, purtăm negocieri. Referitor la UAT-urile din județ, s-ar putea, pe mai multe zone, să mergem cu candidații noștri, unde avem toate șansele ca aceștia să devină primari și să scoatem cât mai mulți consilieri locali. Noi am estimat, la nivel județean, că o să avem candidați proprii, pe liste separate, iar în alte localități, unde există o Dreaptă puternică, consider că nu e cazul să ne irosim, să ne pierdem voturile. Vom merge pe ideea alianțelor locale. Dar mai e până atunci. Noi o să ne punem la masă și vom purta discuții. Acest lucru se va întâmpla și la Moldova Nouă. În prima fază, am spus clar că vom merge cu candidatul nostru, dar în conjunctura actuală, în care Dreapta poate deveni o amenințare, și noi trebuie să ne organizăm.”, a mai ținut să transmită vicepreședintele filialei PRO România din orașul de la malul Dunării.