Zero lei pentru primăriile USR din Timiș! Fărâmituri pentru PSD. Liberalii iau caimacul

guvern

Bătaie de joc din partea premierului Florin Cîțu la adresa primarilor PSD și USR. Astăzi, din Fondul de rezervă, Guvernul a alocat județului Timiș o sumă care se ridică la aproape 30 de milioane de lei, însă 80% din bani au ajuns la primarii PNL.

Miercuri, în prima zi de activitate a Guvernului demis, s-au împărțit banii din Fondul de rezervă aflat la dispoziția lui Florin Cîțu. La final de mandat, Cîțu a decis să aloce majoritatea sumelor primarilor PNL și UDMR, astfel că cei mai mulți dintre edilii de la celelalte partide au rămas cu ochii în soare.

Aceeași situație s-a întâmplat și în județul Timiș, care a primit o sumă de peste 29,2 milioane lei. „Prin adresa Prefecturii Timiș din 27 septembrie a fost solicitată sumă de 357.042 mii lei necesară pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale autorităților administrației publice locale din județul Timiș pentru anul 2021, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe 2021”, scrie în expunerea de motive.

Din suma de peste 29 milioane lei, aproape 82% din bani au ajuns la primarii PNL. Concret, este vorba de 23,9 milioane lei, împărțiți la 46 de primării. Pe de altă parte, 37 de primari PSD au primit sume infime, totalizând doar 2,6 milioane lei, trei primari PMP – 953.000 lei, un primar al Partidului Republican – 312.000 lei, doi primari Pro România – 272.000 lei, iar un primar de la UDMR – 1,2 milioane lei.

Interesant este faptul că cele patru primării USR din județul Timiș nu au primit niciun leu, pe listă fiind inclusă și Timișoara, condusă de useristul Dominic Fritz. Concret, sunt zece primării din Timiș cu zero lei din Fondul de rezervă: Timișoara (USR), Bogda (PSD), Cenad (USR), Cenei (Partidul Republican), Darova (PNL), Dumbrăvița (USR), Fibiș (PNL), Foeni (USR), Livezile (PNL) și Uivar (PMP).

Consiliul Județean Timiș, condus de liberalul Alin Nica, care l-a susținut pe Florin Cîțu pentru președinția partidului, a primit 4,2 milioane lei, aproape dublu decât toți primarii PSD la un loc.

anexa1

anexa2

anexa3

anexa4

anexa5