Zeci de unități de învățământ din Caraș-Severin, eligibile pentru investiții prin PNRR pentru reducerea abandonului școlar

coins in glass jar with education label, books,glasses and globe

Peste 70 de școli și licee din Caraș-Severin sunt eligibile pentru a obține până la 200.000 de euro fiecare printr-un program de reducere a abandonului școlar, finanțat prin PNRR. 

18 școli și licee din mediul urban și alte 55 din mediul rural din Caraș-Severin au fost incluse pe lista Ministerului Educației ca fiind eligibile pentru a primi finanțare prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar –
finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență, în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

Vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar si gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată sau medie, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate la nivel național prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație. Unitățile de învățământ care vor beneficia de aceste granturi vor fi stabilite prin ordin al ministrului educației în luna ianuarie. Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare, anunță Ministerul Educației.

La nivelul județului Caraș-Severin sunt 30 de unități cu prioritate de intervenție ridicată:

scoli prioritate ridicata pnrr