Avertisment pentru Dunca de la judecătoarea Stuparu în afacerea de 2,5 milioane de euro! „Sunt lucruri pe lângă lege!”

stuparu gabriela

Consiliul Județean Caraș-Severin a pierdut în condiții suspecte un proces cu o firmă ce nu-i este deloc străină președintelui Dunca, proces ce a avut o miză financiară uriașă!

În mandatul lui Silviu Hurduzeu, administrația județeană a acționat în instanță SC Alpha Construct Sistem din Drobeta Turnu Severin pentru lucrări de proastă calitate efectuate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac. Reprezentat de juristul instituției, Consiliul Județean a câștigat în primă instanță, firma respectivă fiind obligată să-i plătească aproximativ 2,5 milioane euro! Între timp, la conducerea județului a fost instalat Romeo Dunca, firma a declarat cale de atac și dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timișoara. Brusc, pe parcursul procesului, juristul CJ nu s-ar mai fi simțit în stare să apere interesele instituției. Romeo Dunca a solicitat consilierilor județeni achiziționarea unor servicii juridice, care ulterior s-au dovedit contractate în împrejurări pentru care președintele CJ ar putea fi obligat să dea explicații. Asta mai ales după ce Consiliul Județean a pierdut în calea de atac procesul și cele 2,5 milioane de euro!

Revenind la contractul încheiat între CJ și avocatul respectiv, Romeo Dunca a dat în bâlbâieli când a fost întrebat dacă l-a semnat înainte să aibă Hotărâre de Consiliu Județean sau după ce se consumase ultimul termen de judecată. Pentru că, din propriile-i declarații, rezultă că e ori una, ori cealaltă. E rău și așa, și așa. Și dacă a semnat înainte și nu exista hotărârea consiliului care să îi acorde dreptul acesta de a semna un contract de asistență juridică, și dacă s-a întâmplat după aceea. Cum mai justifici, pentru ce ai mai încheia un contract?! Înainte nu aveai dreptul să faci asta, după aceea ai semnat și ai aruncat niște bani publici pe fereastră în condițiile în care procesul s-a finalizat deja. Lucrurile sunt cu semnul întrebării în ambele situații și nu sunt în regulă, sunt pe lângă lege!”, a explicat consilierul județean Gabriela Stuparu, fost vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin.

Și mai e ceva care dă naștere la tot felul de suspiciuni. Și asta tot din vina lui Romeo Dunca. Președintele CJ s-a făcut mai întâi că plouă, apoi a ocolit pe la Ploiești încercând să explice dacă și în ce context i-a cunoscut pe oamenii din spatele SC Alpha Construct Sistem. Trebuie văzut care este situația actuală, dacă se mai derulează aceste relații comerciale, cine reprezintă în continuare Dunca Expediții. Am mai avut discuții în ședința de consiliu vizavi de situația dânsului referitor la conflictul de interese. Nu știu, dar dacă nu și-a reglementat situația, riscă să fie într-un conflict de interese.”, a mai spus Gabriela Stuparu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/