Clădirea Băile Neptun, tot mai degradată! S-a prăbușit un perete de rezistență

Băile Neptun, cea mai importantă clădire de patrimoniu din stațiunea Băile Herculane, a rămas fără un perete de rezistență, care s-a prăbușit recent. În aceste condiții, inițiatorii Herculane Project anunță că au nevoie de cel mult 15.000 euro pentru a realiza lucrări urgente și le solicită oamenilor inimoși o mână de ajutor.

Clădirea Băile Neptun, din stațiunea Băile Herculane, este tot mai degradată. Inițiatorii Herculane Project, care încearcă să salveze acest imobil, anunță că s-a prăbușit un perete exterior de zidărie, realizat din cărămidă, aflat la nivelul etajului.

Această zonă este una din cele trei zone unde în primăvara anului 2022 urmau să înceapă lucrări de punere în siguranță din Etapa II a proiectului tehnic propus în 2017. Cele trei zone sunt zone de turn, sectoarele A , C și I, cum au fost notate în proiectul tehnic, și sunt zonele care au continuat să se degradeze intensiv din 2019 și până astăzi. Pentru a asigura un proces tehnic cât mai coerent având în vedere degradările din ultimul an, suntem în curs de actualizare a expertizei tehnice elaborate în anul 2017 și în curs de proiectare a unor soluții tehnice actualizate la zi pentru aceste 3 turnuri. Autoritățile locale și comitetul Europa Nostra au fost anunțați și tragem tare pentru a finaliza aspectele tehnice ale începerii unui nou șantier din cadrul etapei de punere în siguranță”, informează cei de la Herculane Project.

În aceste condiții, inițiatorii proiectului spun că ar mai avea nevoie de cel mult 15.000 euro pentru a realiza lucrările urgente pe care și le-au propus. Astfel, oamenii inimoși sunt încurajați să contribuie la salvarea acestei clădiri.

Vă asigurăm că am depus și depunem tot efortul nu doar pentru a finaliza ceea ce ne-am propus în anul 2017, ci și pentru a putea trece mai departe în etapele următoare. Chiar dacă situația juridică nu ne permite accesarea de fonduri sau restaurarea clădirii, noi pregătim încet această etapă, tocmai pentru a câștiga timp. Pentru a finaliza cu succes acest șantier mai avem un mic hop de trecut. Banii pe care am reușit să îi strângem până acum nu sunt suficienți pentru a finaliza lucrarea în parametrii cei mai buni pentru clădire. Mai sunt necesari între 10 – 15.000 euro pentru a finaliza ceea ce ne-am propus”, au transmis cei de la Herculane Project.

Persoanele care doresc să se implice pot trimite SMS la 8845 cu textul HERCULANE și astfel donează doi euro lunar pentru Băile Neptun. De asemenea, donații se pot face prin paypal: https://www.paypal.me/asociatialocus, sau în următoarele conturi: RO87BTRLRONCRT0421032702 și RO64BTRLEURCRT0421032701, Cont Asociatia LOCUS, CUI 38615380. Mai multe informații despre cum puteți dona sunt disponibile AICI!