Zeci de timișoreni, arși la buzunare pentru că nu taie ambrozia

actiuni de cosire la timisoara

Primăria Timișoara susține că terenurile din oraș sunt curățate în mod regulat, astfel încât pe acestea să nu crească ambrozia. 

Primăria Timișoara informează că iarba este cosită în mod regulat pe terenurile instituției, cu scopul eradicării ambroziei, planta care provoacă alergii puternice.

Continuăm activitățile de combatere a ambroziei pentru a ne asigura că orașul este un mediu sănătos și sigur, chiar și pentru cei care suferă de alergii sezoniere. Prin societățile din subordine și firmele contractante, Primăria Municipiului Timișoara se asigură că iarba este cosită în mod regulat. De asemenea, facem apel către toți proprietarii și deținătorii de terenuri să intensifice luarea de măsuri pentru eradicarea ambroziei și conștientizarea că este necesară depunerea de eforturi comune pentru a combate buruiana. Planta provoacă afecțiuni alergice, în perioada de înflorire (iunie – octombrie), iar în perioadele cu temperaturi ridicate planta emite o cantitate de două ori mai mare de polen. Polenul purtat de vânt poate infecta alte terenuri și spații verzi pe o distanță de până la 200 de km”, a transmis instituția.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Potrivit Primăriei Timișoara, polițiștii locali au aplicat 73 de somații și 60 de amenzi, în valoare de 80.000 lei, proprietarilor de terenuri care nu și-au curățat terenurile. Instituția amintește că persoanele fizice care nu iau măsuri de combatere a ambroziei riscă amenzi între 1.000 și 5.000 lei, iar cele juridice între 10.000 și 20.000 lei.

publicitate si promovare online banner maxagro