Ioan Popa: „Calea Timișoarei nu pune probleme. Nu avem stres!”

lucrari calea timisoarei

Primarul Reșiței apreciază că șantierul de pe Calea Timișoarei avansează într-un ritm bun. A fost amânată însă modernizarea a două poduri.

Mai este de muncă pe Calea Timișoarei, acolo unde firma Porr Construct derulează lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere. Deși, inițial, reprezentanții companiei austriece estimau că lucrările vor fi gata luna aceasta, situația din teren se prezintă cu totul altfel la ora actuală. Se lucrează la zona de alveole, la parcări, iar pe anumite porțiuni se fac mutări de conducte.

Ioan Popa nu se arată îngrijorat și spune că șantierul de pe Calea Timișoarei nu impune probleme. Recunoaște însă că modernizarea a două poduri a fost amânată pentru anul viitor, fiind vorba despre investiții finanțate din bugetul local și nu prin proiectul european derulat de municipalitate.

Calea Timișoarei nu pune probleme, în sensul că acolo am venit cu stratul de bază cu binderul și acum se lucrează la zona de alveole, la parcări, la cabluri, la gaz, mutări de conducte, dar nu avem stres. Avem două poduri, un pod și un podeț, care trebuie modernizate, vorbesc despre podețul care ne aduce afluentul de pe Bârzăviței, care vine de la IMR, pe lângă Dedeman, și o reabilitare a podului de pe Bârzava, de la ieșirea spre Câlnic. Aceste două poduri am vorbit să le împingem pe anul viitor. Sunt pe fondurile Primăriei Reșița, nu sunt pe fonduri europene, în consecință, le împingem pe anul viitor și vom reproiecta podul de la Dedeman, cu unul de tip tub închis, care să fie ușor de pus în operă și să nu trebuiască să închidem circulația pe Timișoarei foarte multă vreme, pentru că pe varianta unui podeț clasic la Dedeman ar fi trebuit să închidem circulația o lună de zile pe Calea Timișoarei complet. Și atunci evităm chestia asta, dar, reper, nu sunt probleme!”, a declarat primarul Ioan Popa.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023
lucrari calea timisoarei 2

Parte din lucrările din zonă amânate pentru 2024

lucrari calea timisoarei 3

 

publicitate si promovare online banner maxagro