Zeci de tablete cu internet inclus pentru elevii din Caraș-Severin! Ajutor de la Salvați Copiii și CEZ România

Organizația Salvați Copiii continuă să se implice în mod nemijlocit în privința asigurării pârghiilor necesare tinerilor din medii defavorizate pentru accesul la un învățământ de calitate. Acesta este și motivul pentru care mai multe proiecte au fost inițiate, implementate și susținute la nivelul județului Caraș-Severin, în această vară.

Salvați Copiii România – filiala Caraș-Severin a căutat, în perioada sezonului estival, lunile iulie-august, să-i învețe pe copiii proveniți din mediile dezavantajate, întâi de toate, cum să se protejeze de temutul virus din China. În acest sens, organizați în grupe mici, 20 de copii, parte din proiectul „Grădinița Estivală” din Mociur au beneficiat de activități nonformale, printre acestea putându-se enumera:

– educație pentru sănătate;

– pregătire pentru activitățile școlare;

– jocuri în aer liber.

În aceeași perioadă, au beneficiat de educație remedială, activități nonformale și de timp liber 45 de copii din Centrele Educaționale în cadrul „Școlii de Vară” de la Colegiul Național Mircea Eliade și Școala Gimnazială Nr. 7.

Cum noul coronavirus a schimbat regulile în privința modului de organizare a cursurilor, lipsa echipamentelor IT necesare desfășurării școlii de acasă a demonstrat o limitare a accesului la educație. Ei bine, tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor defavorizați, ONG-ul care apără și promovează drepturile copiilor implementează la nivelul județului Caraș-Severin câteva proiecte naționale care își propun, în primul rând, să îi ajute pe elevi în anul școlar 2020-2021, dar și pe termen lung, să contribuie la digitalizarea sistemului educațional românesc. Astfel, instrumentele digitale oferite elevilor sunt însoțite de internet valabil doi ani, dar și de o componentă importantă de pregătire atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Trainingurile vor fi susținute de specialiștii Salvați Copiii înainte de începutul anului școlar 2020-2021.

Primul proiect de acest gen, intitulat „Tablete pentru educația online a copiilor defavorizați”, a vizat achiziționarea unui număr de 75 de tablete pentru elevii beneficiari ai Centrelor de zi „Salvați copiii” care funcționează la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița și Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița.

Alte 79 de tablete vor fi distribuite în următoarele zile elevilor din cadrul unităților școlare: Școala Gimnazială Văliug, Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița, Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița – totul în cadrul proiectului „#PromisiunepentruViitor”, implementat de Organizația Salvați Copiii cu sprijinul CEZ România.

De asemenea, inclusiv la nivelul județului Caraș-Severin a fost încheiată campania „Vreau la școală!”, campanie în care Salvați Copiii România a organizat caravane în 150 de localități din 14 județe din țară.

În Caraș-Severin, voluntarii au asigurat consiliere unităților de învățământ și primăriilor din 13 localități, pentru adoptarea urgentă a unor măsuri concrete care să asigure copiilor din aceste comunități condiții materiale și echipamentele tehnice adecvate: Slatina Nera, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Carașova, Lupac, Măureni, Șoșdea, Teregova, Dognecea, Ocna de Fier, Bocșa (Școala Gimnazială Nr. 1) și Reșița (Colegiul Național „Mircea Eliade”).

Pe baza chestionarelor aplicate se vor face publice rezultatele analizei cu privire la gradul de pregătire al unităților școlare pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță sanitară și acces real la educație de calitate a tuturor copiilor.

Sursa foto principal: zf.ro.

Sursa foto: Facebook; romaniapozitiva.ro.

Autor: Mirela Miclea

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/