Lemn tăiat și vândut ilegal în Caraș-Severin și Timiș! A fost pus pe foc, deși putea fi transformat în mobilă!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O rețea care se ocupa cu tăierea și vânzarea ilegală de lemn a fost supusă perchezițiilor. Mai multe persoane din Tiroc, Șemlacul Mare și Forotic vindeau material lemnos unor clienți din Caraș-Severin și Timiș. Chiar dacă lemnul putea fi folosit pentru mobilă dacă era exploatat legal, acesta a fost transformat în material pentru foc.

Polițiștii din cadrul IPJ Caraș-Severin și jandarmii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin au efectuat 18 percheziții. Persoanele vizitate sunt suspectate de furt și tăiere fără drept de material lemnos. Mai multe locații din zona Bocșa și Gătaia sunt controlate, unde există presupunerea că s-a transportat lemnul tăiat fără documente legale. Au fost identificate diferite cantități de lemn și bunuri folosite în transportul sau exploatarea forestieră. Șapte persoane din Tirol, Forotic și Șemlacul Mare se ocupau de tăierea și vânzarea materialului ca lemn de foc. Acuzații acționau diferit, fie participând direct la procedura de exploatare, fie drept complici. Complicii ajutau prin transport, supravegherea rutelor de transport sau găsirea de clienți. „În multe situații, lemnul tăiat ilegal ar fi fost vândut la un preț mai mic, ca și lemn de foc, deși în cadrul exploatării licite acesta avea o valoare de piață mult mai mare, putând fi folosit în industria forestieră sau fabricarea mobilei. În timp, rețeaua infracțională și-ar fi format o piață de desfacere a lemnului sustras, care se întindea pe raza mai multor localități din județele Caraș-Severin și Timiș. Pe parcursul cercetărilor, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de material lemnos provenit din activitatea infracțională desfășurată de persoanele cercetate în cauză”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Mandatele de percheziție au fost emise de Judecătoria Oravița, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Oravița, în care se efectuează cercetări privind mai multe persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni la tăiere fără drept și furt de arbori. Activitățile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin. Totodată, în colaborare cu Garda Forestieră Timiș și Direcția Silvică Caraș-Severin s-au demarat activitățile de identificare a tuturor zonelor în care au acționat persoanele bănuite și stabilirea prejudiciului cauzat. Pe parcursul cercetărilor, s-a colaborat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș – Secția 8 Poliție Rurală Deta și Poliția Orașului Gătaia.

promovare banner maxagro Muzeul TM


STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/